Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΠΟΥΤΙΝ 

GAZPROM ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο TURKISH STREAM ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ TO ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ TOY 2016

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε το πρωί της Πέμπτης (7/5) τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την οποία συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου 2015.
Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μόσχα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την Ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Την ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να χρηματοδοτήσει ελληνικές εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στο έργο της κατασκευής του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κοινά σχέδια υποδομών, στα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ως μέρος του νέου έργου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, μέσω της Τουρκίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Κρεμλίνου, όπου υπογραμμίζεται ότι «στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να εξετάσει το ζήτημα παροχής χρηματοδότησης σε ελληνικές δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα ενεργοποιηθούν στο έργο αυτό».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «εξετάσθηκε το πλέγμα των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία, στις 7-9 Απριλίου 2015», αλλά και ότι συζητήθηκαν οι περαιτέρω διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που αναφέρθηκαν στην είδηση της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταδίδουν επίσης πληροφορίες για το σχέδιο του αγωγού, που αναμένεται να μεταφέρει περί τα 63 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου προς τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, με τα 43 περίπου εξ αυτών να είναι ελεύθερα προς πώληση στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Το ΡΙΑ-Νόβοστι σημειώνει ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού θα μπορούσε να κατασκευάσει «ρωσο-ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ» και για την υλοποίησή του έργου «σχεδιάζεται να προσελκυστούν 2 δισ. ευρώ».

GAZPROM ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ TURKISH STREAM 
ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ TO ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ TOY 2016
Η Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/5) ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει με την Τουρκία για την παράδοση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Turkish Stream από το Δεκέμβριο του 2016.
"Σήμερα, έλαβαν χώρα πολύ εποικοδομητικές και σημαντικές διαπραγματεύσεις. Επετεύχθη συμφωνία για την έναρξη της εκμετάλλευσης και των παραδόσεων [ρωσικού] φυσικού αερίου κατά μήκος του αγωγού Τurkish Stream το Δεκέμβριο του 2016. Η Gazprom, ενώ θα υλοποιεί το μέρος των εργασιών στο πλαίσιο έργου του Turkish Stream, θα προωθήσει και τις συμφωνίες που επετεύχθησαν σήμερα",ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Αλεξέι Μίλερ
Ο Α. Μίλερ συναντήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ.
Η ρωσική "Gazprom" και η τουρκική "Botas" συμφώνησαν ήδη για τη διαδρομή, που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και την ημερομηνία μεταφοράς των πρώτων όγκων αερίου, όπως ανακοίνωσαν ο επικεφαλής του ρωσικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.
Κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι ο λεγόμενος Turkish Stream θα ακολουθήσει σε μήκος 660 χλμ. τη διαδρομή, που σχεδιαζόταν να έχει ο αγωγός South Stream και σε μήκος 250 χλμ. νέα διαδρομή με κατεύθυνση το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας. Συμφώνησαν επίσης ότι ο αγωγός θα αρχίσει να λειτουργεί το Δεκέμβριο του 2016 με την αποστολή των πρώτων όγκων ρωσικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ρωσική Gazprom.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 ο Α. Μίλερ είχε ανακοινώσει ότι ένας νέος αγωγός προς την Τουρκία, με ετήσια δυναμικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου πρόκειται να κατασκευαστεί.
«Ο νέος αυτός αγωγός θα «φτάσει» μέσω Τουρκίας σε ένα κομβικό σημείο στα ελληνοτουρκικά σύνορα για περαιτέρω διανομή στους ευρωπαίους πελάτες», αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα sputniknews.com και επισημαίνει ότι «η απόφαση για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Τurkish Stream ελήφθη μετά τη ματαίωση κατασκευής του αγωγού South Stream, υπό το φως της ''μη εποικοδομητικής'' στάσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου