Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ο Πάνος Καμμένος εγκαινίασε τη νέα ΜΟΜΑ στην Κορινθία – Το όνομα αυτής: “ΔΙΕΔΕΡΓΩΝ” (φωτο & βίντεο)

Ο Υπουργος Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εκανε τα εγκαίνια στην Διακλαδική διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού που θα ονομάζεται επισήμως «ΔΙΔΕΡΓΩΝ».
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο τέλος της εκδήλωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από αυτό το ιστορικό στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού αναβιώνει, όπως είχαμε υποσχεθεί και πριν από τις εκλογές, η νέα ΜΟΜΑ. Η νέα σύγχρονη διακλαδική μονάδα, η οποία θα αναλάβει σε καιρό ειρήνης να κάνει εκείνα τα έργα τα οποία δεν αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας. Έργα τα οποία έχουν γίνει στην Ελλάδα, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, από το Στρατό, ιδίως σε νησιά και ορεινές περιοχές, έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Μετά τη δημοσιονομική κρίση υπάρχουν νέες ανάγκες. Βλέπουμε να έχουν εγκαταλειφθεί νησιά, ορεινοί δρόμοι και οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Αεροπορίας και Ναυτικού, τους Αξιωματικούς του Μηχανικού και τον Διοικητή της 1ης Μονάδας για τη σημερινή τους παρουσία εδώ και για το έργο που έχει γίνει, το οποίο θα συνοδευτεί από το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αρχίζουν άμεσα τα έργα.
Αυτές οι νέες υπηρεσίες της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» θα ενισχυθούν με πολλά μέσα, τα οποία θα διατεθούν είτε από τα υφιστάμενα στον ελλαδικό χώρο σε περιφέρειες, δήμους, στον ΟΔΔΥ, σε κρατικές υπηρεσίες, που δεν τα χρησιμοποιούν, είτε με μηχανήματα που θα αγοραστούν από κονδύλια που θα έρθουν σε αυτή την υπηρεσία από έργα που θα αναληφθούν, αλλά και από βοήθεια από φίλους και συμμάχους.
Ήδη, η ανταπόκριση είναι τεράστια. Σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις για συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων, τα οποία θα δοθούν στις Μονάδες του Μηχανικού σε διακλαδικό επίπεδο. Και βεβαίως υπάρχει και μία άλλη πολύ σημαντική κοινωνική παροχή, η δυνατότητα που θα δοθεί στα νέα παιδιά, στους στρατεύσιμους, οι οποίοι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, να μπορούν να φύγουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις με ένα πτυχίο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να εργαστούν αύριο.
Χειριστές μηχανημάτων, αυτοκινήτων και μεγάλων φορτηγών, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα, με το νέο θεσμό τον οποίο ήδη δημιουργήσαμε, να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους θητεία με μία έμμισθη παρουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, για δύο ή τρία χρόνια, που θα τους δώσει τη δυνατότητα από τη μία πλευρά να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη μόλις αποχωρήσουν από τις Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν αυτή την εμπειρία να μην τη θεωρούν ως χαμένο χρόνο – όπως λένε κάποιοι – αλλά ως μία πολύτιμη εμπειρία και ένα εργαλείο για το αύριο, για ολόκληρη τη ζωή τους.
Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους τοπικούς φορείς της Κορίνθου, αλλά και της Πελοποννήσου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας, καθώς και τους απόστρατους του Μηχανικού που παρευρέθησαν σήμερα εδώ και ήταν συγκινητική η παρουσία τους».
Η ομιλία του Υπουργού:


(ΠΗΓΗ: http://www.makeleio.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου