Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ (;) ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Η τελική φάση διάλυσης της οικονομίας μετά το κούρεμα

Φυλάξτε σε ένα αρχείο, ή σε ένα κομμάτι χαρτί το ύψος του σημερινού σας μισθού, της σύνταξης σας αλλά και των φόρων που πληρώνετε για να δείτε πόσο όλα αυτά τα ποσά θα αλλάξουν μετά το κούρεμα.

Η αναγκαστικά μοναδική πια λύση της μείωσης του χρέους μας θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας, θα κουρέψει δηλαδή το βιοτικό μας επίπεδο. Γιατί είναι αφελείς ή ύποπτοι όσοι υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις του κουρέματος θα περιοριστούν στους τέσσερις τοίχους των τραπεζών και των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Κρατάμε ως υπόθεση εργασίας το πλέον βάσιμο σενάριο που διαρρέεται από τις Βρυξέλλες, πως δηλαδή θα γίνει haircut ύψους 50% εως 60%. Το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο του κουρέματος τα ασφαλιστικά μας ταμεία θα πρέπει να διαγράψουν με μιας από την περιουσία τους το λιγότερο 15 δισεκατομμύρια ευρώ, από ομόλογα που έχουν στα ταμεία τους. Κατά τον υπουργό Οικονομικών υπάρχει σχέδιο στήριξης για να μην επέλθει κατάρρευση των ταμείων, όμως δεν υπάρχει οικονομολόγος που να μην προεξοφλεί νέο κούρεμα στις συντάξεις και στις παροχές.
Άμεσες θα είναι και στους πολίτες οι συνέπειες από τις ζημιές που θα υποστούν και οι ελληνικές τράπεζες από το κούρεμα, που θα τις αναγκάσει να ψάξουν να βρουν περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια οι τράπεζες μας θα καταφύγουν πρώτα στους μετόχους τους για να καλύψουν αυτό το ποσό και μετά στην ''αγκαλιά'' του Δημοσίου ή του Ευρωπαικού Ταμείου Διάσωσης.
Τι θα σημάνουν αυτά για τους πολίτες, αφού επαναλάβουμε πως είναι ασφαλείς οι καταθέσεις στις τράπεζες; Πρώτη και άμεση συνέπεια θεωρείται πως θα είναι η ελαχιστοποίηση των δανείων στις επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο από ότι τώρα που δίνονται με το σταγονόμετρο. Αυτό αλυσιδωτά θα επιφέρει πιστωτική ασφυξία σε επιχειρήσεις, δηλαδή πολλές θα βάλουν αναγκαστικά λουκέτο και συνεπώς θα εκτοξευτεί η ανεργία.
Σύμφωνα με μετριοπαθείς αναλυτές, το κούρεμα θα αιχμαλωτίσει σε ύφεση την οικονομία μας και θα δυσκολέψει τον στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ η πρόσβαση μας στις αγορές αναβάλλεται για άγνωστο και μακρυνό χρονικό διάστημα. Όλα αυτά αναπότρεπτα οδηγούν σε παράταση της λιτότητας που πιθανότατα θα γίνει ακόμα πιο σκληρή, με ότι αυτό σημαίνει για τους μισθούς μας και τις σχέσεις μας με την Εφορία.

(ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου