Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Δημοσκόπηση MRB: Θρίαμβος ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρα μετά το Eurogroup, τρίτο κόμμα οι ΑΝΕΛ - Πανωλεθρία για Σαμαρά


Συντριπτικό προβάδισμα 22,1 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ - και θετική αποτίμηση της συμφωνίας του Eurogroup από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών - δείχνει νέα δημοσκόπηση της MRB.
Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ. Ακολουθούν, το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στην Βουλή, καθώς εμφανίζει ποσοστό μικρότερο του 3% και συγκεκριμένα 2,9%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ το ποσοστό των «Αναποφάσιστων» αγγίζει το 10,6%.

Στο ερώτημα «με βάση αυτά που γνωρίζετε / έχετε ακούσει / έχετε διαβάσει / πώς αξιολογείτε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους δανειστές», το 67,3% έχει θετική άποψη, το 26% αρνητική, ενώ το 6,7% προτιμά να μην απαντήσει.


Όσον αφορά στη στάση που έχουν οι Έλληνες πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση μετά από τη νέα συμφωνία, το 70,1% στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ το 26,2% διάκειται αρνητικά και δεν στηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι είναι ικανότερη να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους Εταίρους /  Δανειστές», το 49,1% απαντά μάλλον η παρούσα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, το 24,5% μάλλον μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, το 14,3% απαντά καμία και το 10,4% μάλλον μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Το 54% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 26,9% αξιολογεί θετικά τον Π. Καμμένο και 45,4%. Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν αρνητική άποψη για τον Αντώνη Σαμαρά, με το ποσοστό να αγγίζει το 58,7%. 

Όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ υπό την ηγεσία του Α. Σαμαρά, το 35,2% απαντά ότι έχει μετακινηθεί δεξιότερα σε σχέση με το παρελθόν, το 28,7% ότι έχει παραμείνει ως έχει σε σχέση με το παρελθόν, το 22,9% ότι έχει μετακινηθεί προς το κέντρο, ενώ ένα 13,1% δεν απαντά.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση που αγγίζει το 89,3%, ενώ χαμηλότερη είναι η συσπείρωση της ΝΔ σε ποσοστό 66,5%, χάνοντας ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ, όπως φαίνεται και στις παρακάτω κάρτες. 


Αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το star.gr ,που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου σε δείγμα 1009 ατόμων. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση», το  70,6%  απαντά αρνητικά. Ανάλογη εικόνα εμφανίζεται και στο ερώτημα «πως αξιολογείτε την μέχρι σήμερα μετεκλογική στάση  του Α.Σαμαρά ως αρχηγού της ΝΔ», όπου το 73,1% απαντά αρνητικά.

Πάνω από τους μισούς Έλληνες (51,8%) εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν χειρότερη, αν είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.  

Στην ίδια έρευνα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (58,6%) εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (57%) υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα.

Τέλος, όσοι από τους ερωτηθέντες έχουν ψηφίσει ΝΔ έστω και μία φορά από το 2000 και μετά, που αφορά περίπου το μισό δείγμα (531 άτομα), υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους (54,8%) πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ. 

Όσον αφορά στο ερώτημα "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα" η εικόνα σύμφωνα με την έρευνα της MRB έχει αλλάξει εντελώς σε σχέση με την προεκλογική περίοδο! Πιο συγκεκριμένα, για το 55,1% καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ένα 22,9 % εξακολουθεί να πιστεύει περισσότερο στον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5%κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.

Για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων (71,9%) ο Αλέξης Τσίπρας τα πάει μια χαρά. Ωστόσο, ένα 24,9% δεν βλέπει με καλό μάτι τα έως τώρα πεπραγμένα του πρωθυπουργού
Τι συμβαίνει όμως με τον δημοφιλή Γιάνη Βαρουφάκη; Οι χειρισμοί Βαρουφάκη αξιολογούνται θετικά για το 70,4%. Για αρκετούς Έλληνες (ποσοστό 24,6%) ωστόσο, όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση,  τα «ουάου» του κυρίου Βαρουφάκη δεν περνάνε!!!
Στο ερώτημα «πώς θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα, η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη, ωστόσο, άποψη έχουν περίπου 20 στους 100 Έλληνες (ποσοστό 19,7%), οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη!

(ΠΗΓΗ: http://www.star.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου