Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ: Δεν έμεινε ευρώ ούτε για...τις μετακινήσεις των μαθητών στα σχολεία - Ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τ. Κουίκ για το χάος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Σάμου και του γραφείου του  δημάρχου προχώρησαν το πρωί εκατοντάδες μαθητών από όλα τα σχολεία της Σάμου, μετά την πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Σάμου και μετά προς το Δημαρχείο.
Στην συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο αίτημα που είχαν ώστε να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις των μαθητών, αφού πήραν την απάντηση πως έχει υπάρξει αίτημα προς το υπουργείο για εξόφληση των οφειλών προς το ΚΤΕΛ Σάμου χωρίς αντίκρισμα. Οι μαθητές και οι γονείς παίρνοντας μαζί τους τον Αντιπεριφερειάρχη μετέβησαν προς το Δημαρχείο ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις, με τον δήμαρχο να τους απαντά πως ο διαγωνισμός που έγινε πριν λίγο καιρό απέβη άκαρπος.
Οι μαθητές αυτή την ώρα ζητούν από τον Δήμαρχο να κυρήξει τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κλείσει τα σχολεία, αφού όπως λένε η κατάσταση αυτή θυμίζει ημέρες κακοκαιρίας που οι μαθητές δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους. 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
Το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών της ακριτικής Σάμου στα σχολεία τους, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Τέρενς Κουίκ, «οι λεωφοριούχοι του ΚΤΕΛ Σάμου και οι ιδιοκτήτες ταξί, αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές, διότι το κράτος οφείλει τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων». Αυτή η κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει μία τριτοκοσμική εικόνα στο νησί, εφόσον οι μαθητές καθημερινά υποχρεούνται να ανεβαίνουν είτε σε καρότσες μεταφοράς αγροτικών προϊόντων είτε να κάνουν ωτοστόπ ελπίζοντας πώς κάποιος οδηγός θα τους παραλάβει.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση μαθητών οι οποίοι αναγκάζονται να επιβιβαστούν στις αστικές συγκοινωνίες (πληρώνοντας φυσικά εισιτήριο) για να πάρουν… απουσία (!) εφόσον η άφιξή τους στο σχολείο γίνεται αναγκαστικά μετά τις 9:00 το πρωί.  Δυστυχώς, όπως λένε οι αυτοκινητιστές Σάμου, ακόμα και σε περίπτωση που ξεπεραστεί ο σκόπελος τυχόν νομοθετικής ρύθμισης, το ζήτημα είναι ο χρόνος εξόφλησης των οφειλομένων καθ’ ότι ήδη έχει προαναγγελθεί νέα απομείωση της τάξης του 17%, η τρίτη κατά σειρά. Όπως ενημέρωσε τον Τέρενς Κουίκ ο έγκριτος δημοσιογράφος και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Γαρυφάλλου, «πολλές Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν προαναγγείλει ήδη κινητοποιήσεις».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ
ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Στην ακριτική Σάμο και το σύνορο της πολιτισμένης Ευρώπης του 2012, δυστυχώς μαθητές και γονείς, θα πρέπει να αρχίσουν να ξεχνούν το Συνταγματικό τους δικαίωμα στη μάθηση.
Αιτία η άρνηση των λεωφοριούχων του ΚΤΕΛ Σάμου και των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ να προχωρήσουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2012 – 2013) σε μετακινήσεις μαθητών στην επικράτεια της Σάμου, λόγω των οφειλών που έχει το κράτος, του ποσού των 751.000 €.
Αυτή η κατάσταση ήδη έχει δημιουργήσει μια απαράδεκτη εικόνα στο νησί, όπου καθημερινά βλέπουμε μαθητές πάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων και άλλα πολλά επίσης ανήλικα παιδιά 14-16 ετών να πηγαίνουν με μηχανάκια στο σχολείο τους, ενώ κάποια άλλα προσπαθούν να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα με ωτοστόπ ελπίζοντας πως κάποιος οδηγός θα τα πάρει.
Έχουμε επίσης και πολλές περιπτώσεις μαθητών που παίρνουν τις αστικές συγκοινωνίες (πληρώνοντας εισιτήριο) και φτάνουν στα σχολεία τους μετά τις 09:00 το πρωί και για την επιστροφή στα χωριά τους αναγκάζονται να φεύγουν πριν από τις 13:00 το μεσημέρι.
Αυτό δημιουγεί μια ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές και τους προστίθενται αδίκως απουσίες ενώ αντικειμενικά δεν φταίνε σε τίποτε.
Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, όλη αυτή η κατάσταση έχει φέρει μεγάλη αντίδραση στους κατοίκους του νησιού και ήδη πολλές Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, η Ένωση Γονέων και μαθητικά συμβούλια έχουν προανναγγείλει κινητοποιήσεις.
Ήδη μας έχει γνωστοποιηθεί πως ξεκινούν οι πρώτες καταλήψεις στα σχολεία της Σάμου.
Όπως γνωρίζεται ο Δήμος Σάμου προχώρησε σε διαγωνισμό όπου απέβη άκαρπος, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Σύμφωνα με τις αναφορές των αυτοκινητιστών τα χρωστούμενα του κράτους αφορούν τη σχολική χρονιά 1-11-2011 έως και 31-6-2012.
Ήδη όπως αναφέρουν στην εξόφληση παρελθόντων ετών (πριν το 2011) τους δόθηκαν οφειλές «κουτσουρεμένες» κατά 20%.
Ωστόσο, όπως λένε οι αυτοκινητιστές της Σάμου, ακόμα και αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της νομοθετικής ρύθμισης, αυτό το οποίο απασχολεί τους επαγγελματίες είναι και πότε θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα, αλλά και η πρόθεση σας να γίνει νέα απομείωση της τάξης του 17%. Κάτι που δεν το αποδέχονται, αφού ήδη έχουν προχωρήσει σε 2 απομειώσεις.
Αποτέλεσμα είναι αυτή η πρόθεση που υπάρχει για συνολική απομείωση του 28%, να καθιστά το έργο μεταφοράς μαθητών μη βιώσιμο και άρα να επιτείνει το αδιέξοδο και να κάνει απαγορευτική την έναρξη της λειτουργίας των σχολικών γραμμών. 
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1. Πότε θα φέρετε προς ψήφιση και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, την πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση που αφορά σχεδόν όλη την Ελλάδα;
2. Τί σκοπεύετε να κάνετε στην περίπτωση που οι αυτοκινητιστές δεν αποδεχθούν την περαιτέρω μείωση που τους επιβάλετε;
3. Σας ικανοποιεί αυτή η τριτοκοσμική εικόνα, με τη μεταφορά μαθητών σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, που παρουσιάζεται στην ακριτική Σάμο;

Ο ερωτών βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου