Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Fast Track ξεπούλημα της Αγροτικής που θα θέσει σε ομηρία όλους τους αγρότες

Είναι γνωστό πως οι Έλληνες αγρότες είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, αφού σειρά νόμων τους υποχρεώνει να συναλλάσσονται μόνο από την συγκεκριμένη τράπεζα. Κι ενώ σχεδόν όλοι οι αγρότες έχουν πάρει δάνεια (συνήθως για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων, λιπασμάτων κ.α.) από την συγκεκριμένη τράπεζα και έχουν υποθηκευμένες τις αγροτικές εκτάσεις (και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τα ίδια τους τα σπίτια) στην ΑΤΕ, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, αποφάσισε νύχτα πως η Αγροτική Τράπεζα πρέπει να ξεπουληθεί άμεσα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των αγροτών της χώρας και δίνοντας το "δικαίωμα" στον οποιονδήποτε αγοραστή της συγκεκριμένης τράπεζα, να πιέσει και να αποκτήσει τίτλους γης που καλύπτουν περίπου το 1/10 της Ελληνικής Επικράτειας.
Διαβάζουμε, λοιπόν, πως ο κύβος ερρίφθη για την ATE Bank χθες το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών όπου ο υπουργός Γ. Στουρνάρας και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος συμφώνησαν στην άμεση πώλησή της.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυβέρνηση και ΤτΕ επιταχύνουν τόσο τις διαδικασίες πώλησης της ATE Bank ώστε εί δυνατόν το θέμα να έχει κλείσει μέσα στα επόμενα 24ώρα, απόφαση για την οποία ήταν καταλυτική και η παρέμβαση της Τρόικας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τρόικα έχει πολλάκις διαμηνύσει γραπτώς και προφορικώς το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος «ΑΤΕ Bank». Μάλιστα, η επίλυση του θέματος της ATE Bank αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες που η τρόικα έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της χώρας μας. Ωστόσο οι κ.κ. Στουρνάρας και Προβόπουλος συζήτησαν αναλυτικά το πώς μπορεί να πωληθεί η τράπεζα διασφαλίζοντας ωστόσο τους πιο συμφέροντες όρους για το ελληνικό δημόσιο.
Υπενθυμίζεται ότι για το καλό κομμάτι της ATEbank έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς. Αφορούν, το καλό τμήμα της τράπεζας, καθώς θα προηγηθεί διαχωρισμός της κρατικής τράπεζας, σε «καλή» και «κακή». Ο διαχωρισμός αυτός δε θα γίνει κατά τα πρότυπα της Proton, αφού η «καλή» ATE Bank δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό.

Συνάντηση με την ΟΤΟΕ
Νωρίτερα, χθες το απόγευμα ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Κούκος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για τις θέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με πυρήνα την ATE Bank, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος, να ενισχυθεί η παρέμβαση του δημοσίου στη χρηματοπιστωτική λειτουργία για τη κατανομή των πόρων στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αποφυγή εναρμονισμένων πρακτικών.
Η ΟΤΟΕ, μετά τη συνάντηση, αξιολογώντας συνολικά την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, εκφράζει την έντονη ανησυχία της δεδομένου ότι διαπιστώνει πως για μια ακόμη φορά οι πολιτικές ευθύνες μετατοπίζονται στους δανειστές και στην Τράπεζα Ελλάδος, στην οποία αναγνωρίζεται ειδικός και ιδιαίτερος ρόλος και φαίνεται να μην έχει σχέση και εξάρτηση από την ίδια τη χώρα.
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο Στουρνάρας επεσήμανε ότι τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης προέρχονται από τους δανειστές και θα υπάρχει συναπόφαση της κυβέρνησης μαζί τους για τον τρόπο και τους όρους της κατανομής και της διάθεσής τους. Ανέφερε ακόμη ότι τα θέματα των τραπεζών είναι θέματα που χειρίζονται κυρίως η τρόικα σε απευθείας επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα γιατί θα προηγηθεί η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σύμφωνα με την ΟΤΟΕ ότι θα είναι άμεση η αντιμετώπιση του μέλλοντος της ATE Bank, ότι η Credit Agricole θα είναι παρούσα και στο μέλλον στην ελληνική αγορά. Τέλος είπε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εγγυηθεί την απασχόληση εν όψει των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου