Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ: Σωματοφύλακας του Άσαντ ο καμικάζι που εκτέλεσε τους δύο υπουργούς Άμυνας της Συρίας - Εκτός ελέγχου οι συγκρούσεις - Εξωτερική επέμβαση θέλει η Δύση, αντιτίθεται σθεναρά ο Πούτιν

Σοβαρό κτύπημα για το καθεστώς Άσαντ, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αποτελεί η δολοφονία από βομβιστή αυτοκτονίας οργάνωσης συνεργαζόμενης με την Αλ Κάϊντα, του υπουργού Αμυνας της Συρίας, Dawoud Rajiha και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Συρίας και γαμπρού του προέδρου Άσαντ, Assef Shawkat στο κτίριο που έχει την έδρα του το συριακό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στην καρδιά της Δαμασκού.
Τη στιγμή της επίθεσης στο κτίριο εξελισσόταν συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αξιωματούχος των δυνάμεων Ασφαλείας της xώρας. Είναι μεγάλο το ερώτημα πώς κατάφερε ο βομβιστής αυτοκτονίας και πλησίασε την αίθουσα του συμβουλίου, όπου και πυροδότησε τα εκτηκτικά που έφερε επάνω του.
Πολλά ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί  στο νοσοκομείο Al-Shami της πρωτεύουσας.  Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ο βομβιστής της επίθεσης εργαζόταν ως σωματοφύλακας στον στενό κύκλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Επιπλέον, το ίδιο πρακτορείο επικαλείται post του Liwa Al-Islam στο Facebook, συριακής ισλαμικής ομάδας που συνεργάζεται με την Αλ Κάϊντα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Ανησυχία για την έξαρση της βίας στη χώρα εκφράζει η Δύση. Η κατάσταση στη Συρία «οδηγείται εκτός ελέγχου» εκτίμησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα, την ώρα που δυτικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι η επίθεση της Τετάρτης σε κυβερνητικό κτίριο που στοίχισε τη ζωή σε μέλη της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ-Άσαντ δείχνει την ανάγκη να βρεθεί γρήγορα πολιτική λύση. Να καθυστερήσει η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, ζητά ο Κόφι Ανάν. «Δεν θα επιτρέψουμε στο ΣΑ του ΟΗΕ να λάβει απόφαση που να στηρίζει την εξέγερση στη Συρία» λέει η Ρωσία.
«Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγείται γρήγορα εκτός ελέγχου» δήλωσε ο Λ.Πανέτα, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αυξήσει τις πιέσεις στον Άσαντ, «για να κάνει ό,τι είναι σωστό, να παραιτηθεί και να επιτρέψει την ειρηνευτική μετάβαση».
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καθυστερήσει η ψηφοφορία της Τετάρτης σε απόφαση που στηρίζει η Δύση, η οποία απειλεί τις συριακές αρχές με κυρώσεις. Η βρετανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ δήλωσε ότι εξετάζεται αυτό το αίτημα.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι η επίθεση της Τετάρτης δείχνει ότι είναι απαραίτητη μια πολιτική λύση στη Συρία. «Δεδομένου του επίπεδου της βίας, είναι απαραίτητο και επείγον να βρούμε μια πολιτική μετάβαση που θα επιτρέψει στον συριακό λαό να έχει μια κυβέρνηση που εκφράζει τις φιλοδοξίες του» είπε.
Σε παρόμοιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι ο θάνατος του υπουργού και του υφυπουργού Άμυνας της Συρίας δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάληψη σθεναρής δράσης από τον ΟΗΕ, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. «Όλα αυτά τα παρόμοια γεγονότα  ενισχύουν τα επιχειρήματα για μια ισχυρή και ακλόνητη απόφαση του ΟΗΕ» δήλωσε ο Χέιγκ στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στη Λιθουανία. «Νομίζω ότι είναι σαφές πως η κατάσταση επιδεινώνεται ταχύτατα» σημείωσε. Η Συρία απειλείται από «το χάος και την κατάρρευση» σημείωσε, καλώντας τη Ρωσία και την Κίνα να υποστηρίξουν μια ισχυρότερη απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Παράλληλα, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να ξεπεράσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τη Συρία και να υιοθετήσουν μια απόφαση για να τερματιστεί η σύγκρουση μετά την σημερινή επίθεση ενός καμικάζι στη Δαμασκό. «Φαίνεται ότι έχει έρθει η ώρα να υιοθετηθεί η επόμενη απόφαση του ΟΗΕ και όλες οι χώρες στη διεθνή κοινότητα να συνεργαστούν ώστε να τερματιστούν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι μόνον αυτό θα βοηθούσε να δοθεί τέλος στις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια χώρα που συγκλονίζεται από τον εμφύλιο πόλεμο.
«Καλώ όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση» υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Γινγκλάκ Σιναουάτρα. «Το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Κόφι Ανάν είναι το καλύτερο θεμέλιο για τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία. Χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη και ως εκ τούτου αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Πρέπει να τιμωρήσουμε τις παραβιάσεις με κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα» κατέληξε.   
Από την πλευρά της, η Ρωσία τόνισε την Τετάρτη δεν θα επιτρέψει να υιοθετηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μια απόφαση που θα εκφράζει την υποστήριξη του Οργανισμού στην «εξέγερση» στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα κρίσιμες τις μάχες που μαίνονται στη χώρα. «Η υποστήριξη της αντιπολίτευσης αποτελεί πολιτική-αδιέξοδο. Ο Άσαντ δεν θα φύγει μόνος του και οι δυτικοί εταίροι δεν ξέρουν τι να κάνουν γι' αυτό» τόνισε.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, εξήρε τη ρωσική πρόταση να πραγματοποιηθεί μια νέα διάσκεψη για τη Συρία στην οποία να μετέχουν το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.    Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Κόφι Ανάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα, ο Ανάν δήλωσε ότι η ιδέα αυτή είναι «χρήσιμη», σημείωσε ο Λαβρόφ, ο οποίος κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία.

(ΠΗΓΕΣ: 
http://www.defencenet.gr/
http://www.tanea.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου