Aeranger (2019)

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema (HD) [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] [ Αγγλικοί Υπότιτλοι Κάτω Δεξιά ]

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Simple Minds - Don't You Forget About Me, Studio Version, 1985 ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music [ Μουσική ]

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) - Μιλώντας για Πρέσπες και Μεταναστευτικό (2/2020) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV1 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεόραση ]
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Γιώργος Αϋφαντής - Περί Πανθρησκείας/Παγκοσμιοποίησης (4/2016) ]

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ  Web TV2 (HD) [ Διαδικτυακή Τηλεώραση ]
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή Ένωση: Όλα αλλάζουν μετά το ιταλικό «ΟΧΙ»

Όλα αλλάζουν μετά το ιταλικό «όχι» στην Ευρώπη καθώς ακόμα και το μέλλον της ίδιας της ευρωζώνης τίθεται πλέον υπό αμβιφολία.
«Bλέπω τον κίνδυνο μιας ευρωκρίσης Νο2 και ο πολιτικός κίνδυνος είναι τεράστιος. Στη Γερμανία δεν συνειδητοποιούμε καθόλου το τι ακριβώς συμβαίνει στη νότια Ευρώπη.  
Στην Ισπανία και την Ελλάδα η ανεργία των νέων είναι γύρω στο 40% και εμείς ζούμε στη νήσο των μακάρων, της ευδαιμονίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη αυτήν τη στιγμή προέρχεται από την Ιταλία. 
"Το δημοψήφισμα στην Ιταλία είναι σημαντικότερο από το Βrexit και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ
"Η Ιταλία είναι πολύ μεγάλη για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.Αν επικρατήσει το "Οχι" θα επανέλθουν και τα σενάρια για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως το 2012», είπε στη γερμανική υπηρεσία του Reuters ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Μαρσέλ Φράτσερ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το ιταλικό «όχι» είναι ακόμα πιο «βαρύ» από το Brexit διότι η Ιταλία είναι χώρα της ευρωζώνης ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο απλούστατα δεν είναι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η «σφαλιάρα» ήταν κυρίως πολιτική, από την Ιταλία όμως είναι και οικονομική
Με διαφορά 19 μονάδων επικράτησε τελικά το «όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα προκαλώντας την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα υπέρ του «όχι» ψήφισαν 19.376.822 Ιταλοί, ποσοστό 59,2%, έναντι 13.361.413 Ιταλών που ψήφισαν «ναι», ποσοστό 40,8%.
Πρόκειται για μέγιστη ήττα για τον απερχόμενο, πλέον, Ιταλό πρωθυπουργό, όπως και για το Βερολίνο που βλέπει την κυριαρχία του να κλονίζεται και για τις Βρυξέλλες που ήθελαν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας διαμέσου της συνταγματικής αναθεώρησης.  Όμως οι Ιταλοί ανέλαβαν την ευθύνη τους και θέλουν να δουν την χώρα τους να πορεύεται μόνη της και ανεξάρτητη από κέντρα αποφάσεων που δεν υπολογίζουν την γνώμη τους.
Πλέον τίθεται θέμα παραμονής και στο ίδιο το ευρώ, καθώς οι Ιταλοί φαίνεται να το αποκηρύττουν προκειμένου να αποκτήσουν και πάλι τον έλεγχο της οικονομικής τους ζωής. Όμως μια έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη δεν θα περάσει αθόρυβα. Η Ιταλία είναι η τρίτη οικονομία της ευρωζώνης, η τέταρτη στο σύνολο της ΕΕ και η όγδοη σε όλον τον πλανήτη με όρους ΑΕΠ!
Το οικονομικό, πολιτικό και γεωπολιτικό της βάρος είναι τεράστιο, «too big to fail» και ήδη στο Βερολίνο τρέμουν από τις συνέπειες που έρχονται. Φυσικά το διακύβευμα της εθνικής ανεξαρτησίας από τις Βρυξέλλες θα αρχίσει να μεταδίδεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Έπεται συνέχεια. Όσο για την Αυστρία το ποσοστό του 47% για τον Νόρμπερτ Χόφερ είναι σημαντική παρακαταθήκη για τις βουλευτικές εκλογές και ας κέρδισε την προεδρία ο «Πράσινος» Αλεξάντερ Βάν Ντερ Μπέλεν (όλοι συσπειρώθηκαν κατά του δεξιού υποψήφιου). Γιατί εκεί είναι το «ζουμί», η Καγκελαρία της Βιέννης. Είναι σε θέση να την κατακτήσει το Κόμμα των Ελευθέρων; 
Τελικά η εκλογή Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ, που σηματοδότησε την «στροφή» στον απομωνοτισμό, τώρα μόλις αρχίζει να δείχνει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκάλεσε σε όλον τον κόσμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου