//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ FTL (2019) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Eddie Money - Take Me Home Tonight / Video / 1985 

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Rolling Stones/Guns N' Roses/AC/DC - Sympathy For The Devil In Paradise City (Mash Up) 2016 ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]


[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το BREXIT μετά την Μεγάλη Βρετανία εξαπλώνεται  σε όλη την Ευρώπη: Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία ήδη ζητούν ανάλογο δημοψήφισμα.
Πολιτικοί από όλη την Ευρώπη έχουν απευθύνει έκκληση για δικά τους  δημοψηφίσματα στον απόηχο της ιστορικής απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.
Σύμφωνα με την UK Express:  «Μπήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αλλάξoυμε πολλές συνθήκες. Το γεγονός και μόνο ότι μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία μέχρι και διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα για το αν θα αποχωρήσει από την ΕΕ σηματοδοτεί την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η κίνηση «5 αστέρων» της Ιταλίας έχει απευθύνει επίσημα έκκληση για δημοψήφισμα για το αν θα κρατήσει το Ευρώ ως το νόμισμα της. Μετά τις μεγάλες νίκες του σε τοπικές εκλογές ο  Luigi Di Maio, ένας αντιπρόεδρος  της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, είπε «Θέλουμε ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα πάνω στο Ευρώ. Το Ευρώ, όπως είναι σήμερα δεν λειτουργεί πλέον. Εμείς χρειαζόμαστε εναλλακτικά νομίσματα ή ένα ‘Ευρώ Νο2’».


Το κίνημα 5 αστερων έχει ζητήσει δύο διαφορετικά νομίσματα στην Ευρώπη, ένα για τις πλούσιες χώρες του Βορρά και ένα άλλο για τα έθνη του Νότου. Ενώ τέτοια δημοψηφίσματα για την ΕΕ ή το ευρώ θα διεξάγονταν απλώς για να δοκιμάσουν την κοινή γνώμη, διότι η ιταλική νομοθεσία δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα για την αλλαγή των διεθνών συνθηκών, μια νίκη θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον απόηχο του Brexit.


Το Brexit είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi και χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές του κινήματος 5 αστέρων ως πιθανό έναυσμα για την ιταλική ανεξαρτησία.
Στη Γαλλία, η αρχηγός του κόμματος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, υποσχέθηκε  στους Γάλλους ψηφοφόρους το δικό τους δημοψήφισμα, καθώς  δήλωσε την υποστήριξή της για το Brexit.
Η ίδια είπε: «Εγώ θα ψήφιζα για το Brexit. Η Γαλλία έχει χίλιους περισσότερους λόγους να φύγει, από το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί έχουμε το ευρώ και την συμφωνία Σένγκεν. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ΕΕ αποσυντίθεται, υπάρχουν ρωγμές παντού.»
Οι ειδικοί σε όλη την ήπειρο είχαν προειδοποιήσει σήμερα ότι ένα Brexit θα οδηγούσε σε ολόκληρη την διάλυση της Ευρώπης.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Δανικού Λαϊκού  Κόμματος, λέει πως η  Δανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της Βρετανίας και να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της. Ο Kristian Thulesen Dahls είπε πως αν το κοινοβούλιο της Δανίας δεν μπορεί να συμφωνήσει σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να δώσει τη Δανία μια νέα ευκαιρία.
Ο Dahls είπε: «Αν η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για κάποιο λόγο δεν θα συμμετέχει σε αυτό, γιατί να μην ζητήσουμε από τους Δανούς ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν γι αυτήν την υπόθεση;»
Παράλληλα η Irene Wennemo γενική γραμματέας στον υπουργείο Απασχόλησης της Σουηδίας, δήλωσε ότι το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσω Σκανδιναβίας και να αυξήσει την πιθανότητα ενός brexit και στην Σουηδία.

Το Ευρωσκεπτικιστικό αίσθημα είναι επίσης έντονο και στην Ολλανδία, με τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να απορρίπτουν μια συνθήκη ΕΕ-Ουκρανίας για στενότερους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς. Ο πολιτικός ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση Geert Wilders κήρυξε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ως την «αρχή του τέλους» για την ολλανδική κυβέρνηση και την ΕΕ.
Η έξοδος της  Ελλάδας, αλλιώς ως Grexit, είχε επινοηθεί  αρκετό καιρό πριν ακόμα από το  Brexit. Ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πιθανή υποψήφια, λόγω των πολλών στενών οικονομικών δεσμών με την ΕΕ, μια αναχώρηση φαντάζει πολύ πιο δύσκολη. Η Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά, οφείλει σήμερα 32 δισεκατομμύρια ευρώ για το ΔΝΤ και 20 δις ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμη και ο υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής Ντόνανλτ Τράμπ παραδέχεται τα οφέλη που θα έχει το Brexit για το μέλλον της Βρετανίας, δηλαδή οι άνθρωποι πάνω από όλα θα έχουν το μέλλον στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου