Ακόμα ένα βίντεο όπου ΜΑΤ επιτίθενται με αδικαιολόγητο μένος εναντίον Ελλήνων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι υπερασπιστές αρχαιοελληνικού μνημείου στο Θησείο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν εξετάζουμε το αν οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δίκιο ή άδικο, το αν τα κίνητρά τους είναι αμιγώς πολιτιστικής ή θρησκευτικής (όπως αιωρείται) φύσεως, αλλά καταδεικνύουμε την παγιωμένη πλέον συμπεριφορά μίας ξοφλημένης εξουσίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται . Για άλλη μια φορά, καμαρώστε τoυς εκτελεστικούς βραχίονες της σέχτας σοσιαλΗστών:
Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης και πώς αυτή παρουσιάστηκε από τον Τύπο το Φεβρουάριο οπότε και ανέκυψε το ζήτημα, αντιγράφουμε ενδεικτικά από την "Καθημερινή":
Η διοίκηση των ΗΣΑΠ έχει αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση μιας εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων.
Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής των ΗΣΑΠ στο σημείο ανάμεσα στο Θησείο και το Μοναστηράκι έφεραν στο φως μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων ετών. Η ανακάλυψη δεν έγινε ευρέως γνωστή πέραν των αρχαιολόγων και η διοίκηση των ΗΣΑΠ έχει αποφασίσει την εσπευσμένη κατάχωση.
Πρόκειται για τον Βωμό των Δώδεκα Θεών, στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της πόλης, που αποτελούσε ορόσημο και θεωρούνταν ουσιαστικά το κέντρο της, εφόσον χρησιμοποιούνταν ως αφετηρία για τη μέτρηση των αποστάσεων. Ηταν η «Πλατεία Συντάγματος» της αρχαίας Αθήνας, όπως λένε χαρακτηριστικά αρχαιολόγοι.
Οι αρχαιολόγοι μιλούν για μία ανακάλυψη υψίστης σημασίας, ικανή να ανατρέψει τη ματιά μας πάνω στη διαμορφούμενη τοπιογραφία της αρχαίας πόλης. «Λίγα μνημεία των αρχαίων Αθηνών αναφέρει ο Θουκυδίδης στην ιστορία του», λέει η αρχαιολόγος Ανδρονίκη Μακρή. «Από αυτά ακόμη λιγότερα έχουν βρεθεί και υπάρχουν μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους της ασφυκτικά χτισμένης σύγχρονης πόλης. Αν κάποιος μας ρωτούσε, “ποια στάση πρέπει να έχουμε προς αυτά τα μνημεία εμείς οι σημερινοί Ελληνες”, η απάντηση είναι προφανής. Να τα διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Να τα αναδείξουμε και να τα προβάλουμε με κάθε τρόπο».
Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών (ένα μικρό τμήμα του είναι ορατό στην Αρχαία Αγορά) βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό του κάτω από τις γραμμές του τρένου. Οι ΗΣΑΠ δεν επιθυμούν να δώσουν χρόνο στους αρχαιολόγους να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ωριμάσει η σκέψη για τον χειρισμό της κατάστασης. Κατά τους αρχαιολόγους, η ανακάλυψη είναι 100% ασφαλής ως προς την ιστορική της ταυτοποίηση, δεν επιδέχεται δηλαδή αμφισβήτηση, διότι ο Βωμός είναι από τα έντονα μαρτυρημένα μνημεία από φιλολογικής απόψεως.
(ΠΗΓΗ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100058_12/02/2011_432380)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου