//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ FTL (2019) ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Cinema [ Ξένη Ταινία Μικρού Μήκους ] 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Eddie Money - Take Me Home Tonight / Video / 1985 

ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 1

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Rolling Stones/Guns N' Roses/AC/DC - Sympathy For The Devil In Paradise City (Mash Up) 2016 ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Music 2

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[ Βασίλης Λεβέντης - Οδεύουμε Προς Νέα Πτώχευση (08/2023) ]

[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ]

[ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥΣ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΑΠΑΤΗΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ, ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΩΣ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΥΤΟΒΟΛΕΨΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΚΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙWebTV1 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κ.Βελόπουλος - Μιλώντας για Τρίτο Παγκόσμιο και Αρμαγεδδώνα (10/2017) ]


[ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ]

[ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ]

[Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ : 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ,  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ AFD ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ]


ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ Web TV2 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Β.Μαρκεζίνης: Ευνοημένη Μ.Βρετανία με το BREXIT, οι αποχωρήσεις από τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. θα συνεχιστούν

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό διαβλέπει την διάλυση της ΕΕ, με νέους υποψήφιους την Σουηδία, την Ιταλία, την Ισπανία και στο βάθος... την Γαλλία.  Προβλέπει ότι το Brexit σύντομα «θα ξεσηκώσει και τους Έλληνες που τώρα κάθονται στον καναπέ»!
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης και ποιες αιτίες προσδιορίζει ως κίνητρο της αρνητικής στην ΕΕ ψήφου των Βρετανών:
-Αντίδραση στις απειλές των Ευρωπαίων και της παγκοσμιοποίησης
-Αντίδραση στην επιβεβλημένη λιτότητα από το Βερολίνο
-Αντίδραση στην αθρόα μετανάστευση από χώρες της ανατολικής Ευρώπης (όπως Πολωνία, Τσεχία, Αλβανία, Σλοβακία κ.λ.π). Εδώ μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά δεν έχουν πρόβλημα με μετανάστες από χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και την Τζαμάικα διότι προέρχονται από χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και θεωρούνται ότι μετέχουν της βρετανικής παιδείας.
-Αντίδραση στην ολοένα φθίνουσα ποιότητα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που οι γηγενείς Βρετανοί λαμβάνουν, λόγω των επιβαλλόμενων περικοπών από τις Βρυξέλλες. Μια περίθαλψη που πλέον διαχέεται και στα εκατομμύρια μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα (κάτι που συμβαίνει λίγο έως πολύ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η ίδια η ύπαρξη της ΕΕ αποτελεί «φάρο» προσέλκυσης για όλους τους φτωχούς πληθυσμούς του πλανήτη).
Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, των Συντηρητικών και των Εργατικών στην ουσία αποδοκιμάστηκαν από τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι δεν αποδεχτηκαν τις γραμμές τους αλλά ακολούθησαν το όραμα του Νάιτζελ Φάρατζ.
O Βασίλειος Μαρκεζίνης αναφερόμενος στα υποτιθέμενα σενάρια περί πτώσης των βρετανικών εσόδων λόγω της αποχώρησης από την ΕΕ τονίζει ότι δεν πρόκειται να συμβούν καθώς:
-Η Βρετανία είναι εξαγωγική χώρα με κύριο εταίρο τις ΗΠΑ. Η στάση των ΗΠΑ απεναντι στην Βρετανία δεν πρόκειται να αλλάξει.
-Ο Β.Μαρκεζίνης θεωρεί βέβαιο ότι ούτε η Ευρώπη θα βάλει δασμούς στα βρετανικά προϊόντα καθώς το ίδιο θα έκανε και η Βρετανία για τα ευρωπαϊκά. Οι Γερμανοί ως γνωστόν πουλάνε εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Βρετανία, αλλά και πολλά άλλα προϊόντα και δεν θα άντεχαν μια τετοια «χασούρα», η οποία θα πλησιάσει τα 70 δισ. ευρώ ετησίως.
-Η Βρετανία πάλι αποδεσμευόμενη από τους ενοχλητικούς κανονισμούς της ΕΕ θα μπορεί να συνάψει σχέσεις με άλλες χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Ακόμα και αν χάσει μέρος της ευρωπαϊκής πελατείας θα την ανακτήσει από αλλού στο πολλαπλάσιο.
«Ένα είναι βέβαιο» αναφέρει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης «ότι οι διάφοροι οικονομολόγοι που προέβλεπαν το τέλος του κόσμου δεν έγιναν πιστευτοί από τους Βρετανούς».
Ο Βασίλης Μαρκεζίνης αναφέρθηκε εκτενώς στα ελληνικά ΜΜΕ ότι παρέχουν καθεστώς ημιπληροφόρησης και δεν δίνουν πλήρη εικόνα του τι πραγματικά έγινε.
Θεωρεί ότι το Βrexit ανοιξε το ζήτημα της «καταρρέουσας Ευρώπης» (μετα τό 20ο λεπτό της συνέντευξης όπου και αναφέρει και τα πιο «ζουμερά») λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «δεν υπάρχει ΕΕ, ξοδεύει λεφτά σε άχρηστα πράγματα και δεν λειτουργεί πραγματικά. Διαλύεται και είναι λογικό, το γκρέμισμα προηγείται της ξαναδημιουργίας κάτι καινούριου από την αρχή».
Και συνεχίζει «υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, η Κομισιόν αποφασίζει και όχι οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές, ενώ δίνει τεράστιους μισθούς στους υπαλλήλους της. Δεν έχει ομοφωνία και υπάρχουν συνεχώς καβγάδες. Δεν υπάρχει καμία συμμαχία Γαλλίας-Γερμανίας»
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει σοβαρή άμεση αντίδραση από την Σουηδία και την Ιταλία. Ακολουθεί η Ισπανία και μετα έχει σειρά η Γαλλία.»

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Δεν περνάει το τηλε-πραξικόπημα των νταβατζήδων, αρχή απορρίψεων των "προσφυγών" από το ΣτΕ - Φήμες ότι κατέθεσε φάκελο για αδειοδότηση ο Ιβάν Σαββίδης

Μία μυστηριώδης αίτηση για την λήψη μίας εκ των τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής εκπομπής εθνικής εμβέλειας, για ενημερωτικό πρόγραμμα γενικού περιεχομένου που κατατέθηκε από τη Θεσσαλονίκη δίνει νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία παροχής αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών.
Ποιος είναι ο υποψήφιος επενδυτής που θέλει να γίνει καναλάρχης; Μήπως είναι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος ο οποίος κατέθεσε την αίτηση διεκδικώντας μία από τις τέσσερις άδειες; Το ερώτημα αυτό έχει τεθεί την τελευταία ώρα και όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις.


Έχασε την πρώτη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο τηλεοπτικός σταθμού Mega Channel, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκατ. ευρώ η κάθε μια). Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου) με την απόφασή της απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία  «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων»).
Το κανάλι στρεφόταν κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Παράλληλα, σήμερα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών. Οι τρεις εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται, όπως και το Mega, κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών.

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κόβεται» επ' αόριστον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Έχει προηγηθεί από χθες η πληροφορία ότι οι τράπεζες απέρριψαν το υποτιθέμενο "σχέδιο" Φιλιππόπουλου, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και για το κλείσιμο του καναλιού. Εξάλλου, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ναυαρχίδα της διαπλοκής ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΑΚΕΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, συνεπώς εκ των πραγμάτων σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αναβολή του δελτίου μέχρι την αποπληρωμή των εργαζομένων.

Την επ' αόριστον αναβολή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου του Mega αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού. Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αναβολή του δελτίου των 20.00 μέχρι την αποπληρωμή των εργαζομένων.

Κατά πληροφορίες, η δεύτερη πρόταση των εργαζομένων προέβλεπε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του σταθμού οφείλει στους εργαζόμενους τον μισό μήνα Απρίλιο, το Μάιο και Ιούνιο.

Αδιόρθωτος ο Σόιμπλε παρά το BREXIT, επιμένει στη ρότα διάλυσης της ΕΕ

Επιμένει για σταθερούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ εκφράζεται αόριστα ακόμη υπέρ μιας "καλύτερης Ευρώπης", σύμφωνα με τη Handelsblatt.


Επιμένει για σταθερούς προϋπολογισμούς και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ εκφράζεται αόριστα ακόμη υπέρ μιας "καλύτερης Ευρώπης", σύμφωνα με τη Handelsblatt.
Υπό τον τίτλο «Πρωτοβουλίες μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο» οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατήρτισαν έναν κατάλογο πιθανών μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Ένωσης των «27» και της ευρωζώνης. Στην παρούσα φάση όμως και δεδομένης της υπερπληθώρας προτάσεων που γίνονται για «περαιτέρω κοινοτικοποίηση της νομισματικής ένωσης», ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θέλει ακόμη να δημοσιοποιήσει τα σχέδιά του, προκειμένου να επέλθει και πάλι ηρεμία στη σχετική συζήτηση, σχολιάζουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.
Σε Ιταλία και Γαλλία  π.χ. εντείνονται οι φωνές εκείνων που ζητούν έναν προϋπολογισμό των χωρών της Ευρωζώνης, μια πρόταση που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την Γερμανία. Για την ώρα ο Σόιμπλε δεν θέλει να ξεκινήσει μια συζήτηση για αλλαγές των ευρωπαϊκών συνθηκών. «Εντούτοις τα σχέδια του Σόιμπλε είναι έτοιμα, ενδεχομένως και ως αντίβαρο στις απαιτήσεις της Ρώμης και του Παρισιού», σημειώνει η Handelsblatt.

Αξιόπιστη τήρηση των κανόνων
Σύμφωνα με έναν από τους κεντρικούς άξονες του εν λόγω σχεδίου, «οι χώρες μέλη δεν θα πρέπει να απαλλαγούν από την ιδία ευθύνη για σταθερούς προϋπολογισμούς και φιλικές προς την ανάπτυξη διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Στο πλαίσιο αυτό ο Σόιμπλε ζητά την αξιόπιστη τήρηση των κανόνων για το χρέος, δηλαδή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του δημοσιονομικού συμφώνου.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνεται να απορρίπτει και ένα «δικαίωμα απόρριψης» των προσχεδίων προϋπολογισμών των χωρών της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις ευρωπαϊκές επιταγές για το έλλειμμα.
Επιπλέον θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα για μεταρρυθμίσεις. Η υλοποίηση των λεγόμενων «ειδικών ανά χώρα συστάσεων» θα μπορούσε να συνδεθεί με τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, αναφέρεται στο έγγραφο. Σε αντίθεση με τα όσα προκρίνουν Ρώμη και Παρίσι λοιπόν η γερμανική πλευρά δεν προτείνει τη σύσταση ενός νέου ταμείου, αλλά την αξιοποίηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..

Νέο όργανο επιτήρησης
Οι σύμβουλοι του Γερμανού ΥΠΟΙΚ  προτείνουν επίσης την ανακατανομή των ρόλων της Κομισιόν. Δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή ενεργούσε περισσότερο πολιτικά, θα μπορούσε να αποδεσμευτεί από το ρόλο του «θεματοφύλακα των συνθηκών».
Αυτό θα σήμαινε ότι η επιτήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής των χωρών μελών θα πραγματοποιείτο από μια ανεξάρτητη αρχή και όχι από έναν επίτροπο. Μόλις πρόσφατα ο Σόιμπλε επέκρινε την Κομισιόν για «πέραν του δέοντος επιείκεια στην ερμηνεία του συμφώνου σταθερότητας». Μια ακόμη πρόταση προβλέπει τη μείωση του αριθμού των επιτρόπων.
Ισχυρότερο ρόλο φαίνεται να προκρίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας ESM, ο οποίος θα μπορούσε να αναλαμβάνει όλο και περισσότερο το ρόλο της τρόικας, δηλαδή ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ  όπως αφήνεται να εννοηθεί στο έγγραφο.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη όταν ξέσπασε η ευρωκρίση, ο Σόιμπλε είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου. Επιπλέον προτείνεται να συνδέεται η παροχή βοήθειας από τον ESM με μια αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας που υπάγεται στον μηχανισμό βοήθειας.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ρ.Τ.Ερντογάν: Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες - Ο μεγαλοϊδεατισμός, η απληστία και οι σκοπιμότητες που κρύβουν οι... συγνώμες

Η Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν βυθίζεται στο χάος και στην ανασφάλεια. Και είναι η πολιτική του μεγαλοϊδεατισμού ή της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τα προκάλεσε. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πώς ο Τούρκος Πρόεδρος έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Ο Ερντογάν τα “έσπασε” με τον Ισραήλ και την γειτονική Αίγυπτο. Θεώρησε πως είναι η μόνη δύναμη η Τουρκία που πρέπει να κυριαρχήσει στην ανατολική Μεσόγειο και να εκφράσει τον ισλαμικό κόσμο. Θεώρησε... λάθος. Ειδικά οι σχέσεις με το Κάϊρο πολύ δύσκολα θα εξομαλυνθούν όσο βρίσκεται στην εξουσία ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.
Κάνει προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Ισραήλ μετά την τρικυμία που προκάλεσε η υπόθεση του Navi Marmara. Φαίνεται πώς υπάρχει συμφωνία καθ' ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα κυρίως στον ενεργειακό τομέα. Είναι δύσκολο όμως και πάλι οι Ισραηλινοί να εμπιστευτούν τον Ρ.Τ. Ερντογάν, ιδίως όταν παίζει το ρόλο του ταραχοποιού στην περιοχή.
Πόσο μάλλον να πράξουν κάτι τέτοιο οι Ρώσοι μετά την κατάρριψη του μαχητικού Su-24 στη Συρία τον περασμένο Νοέμβριο και την αδιάλλακτη στάση που ακολούθησε το επόμενο διάστημα ο Ερντογάν. Παρά την επιστολή μετάνοιας που έστειλε, παρά τις αποζημιώσεις που υποσχέθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός οι Ρώσοι δεν διατίθενται τόσο εύκολα να δώσουν συγχωροχάρτι στην Άγκυρα.
Σήμερα αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν και θα διαφανεί πώς θα εξελιχθούν οι ταραχώδεις σήμερα σχέσεις των δύο χωρών. Είναι βέβαιο πάντως πώς ο Ρώσος Πρόεδρος δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Θα “τσουρουφλίσει” τους Τούρκους γιατί γνωρίζει πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.
Και γιατί έχει κάνει αυτή την στροφή των 180 μοιρών ο πολύς Ερντογάν. Γιατί απλά βλέπει την καταστροφή να έρχεται. Η διάρρηξη των σχέσεων με το Ισραήλ του κόστισε ακριβά. Ακόμη πιο ακριβά όμως του κόστισε η σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε οικονομικό επίπεδο η Τουρκία έχει γονατίσει από το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό που έχει επιβάλει η Μόσχα.
Δημοφιλείς τουριστικές περιοχές που άλλοτε ήταν γεμάτες από Ρώσους τουρίστες έχουν υποστεί καθίζηση, χάνοντας ακόμη και το 90% του κόσμου τους. Και δεν είναι μόνο ο οικονομικός τομέας ο λόγος που η Τουρκία θέλει να αποκαταστήσει τη σχέση της με τη Ρωσία και το Ισραήλ, αλλά αυτός της ασφάλειας.
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έπαιξε και έχασε. Πήγε να πουλήσει μαγκιές στη Συρία και έσπασε τα μούτρα του. Οι Ρώσοι δεν παίζουν και ο Τούρκος Πρόεδρος άργησε να το καταλάβει. Όπως άργησε να καταλάβει και το γεγονός ότι το να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Κούρδους δεν τον ωφελεί. Ίσα ίσα του προκαλεί μεγάλη ζημιά. Κι αυτό φαίνεται από τις καθημερινές απώλειες που έχει η Άγκυρα σε στρατιώτες, αστυνομικούς και πολίτες από τα χτυπήματα των Κούρδων τόσο στη νοτιοανατολική Τουρκία, όσο και στις μεγάλες πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία ήταν αυτή που παραβίασε την εκεχειρία με τους Κούρδους και τώρα το πληρώνει πολύ ακριβά. Όπως μεγάλο είναι και το κόστος της υποστήριξης του ISIS τόσο με όπλα όσο και με χρήματα. Πίστεψε ο Ερντογάν πως μέσω του ISIS μπορεί να κάνει τα σχέδια του πραγματικότητα. Το ίδιο πίστεψαν και οι ΗΠΑ, αλλά αντιλήφθηκαν πώς αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που υπάρχει η αντίδραση της Ρωσίας.
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν τώρα λοιπόν από τη μία επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία και το Ισραήλ και από την άλλη θέλει να δείξει πώς η Τουρκία βάλλεται από τον ISIS, άρα οι κατηγορίες σε βάρος της δεν ευσταθούν. Είναι όμως πολύ αργά και τα στοιχεία της στήριξης στους τζιχαντιστές είναι ατράνταχτα. Κανείς δεν τρώει κουτόχορτο, όπως ο ίδιος θεωρεί. 
Αλλού λοιπόν ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να αναζητήσει τους ενόχους και τις ευθύνες για τα συνεχή τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, Τούρκους και τουρίστες. Η πολιτική του Ερντογάν έχει μετατρέψει την Τουρκία σε μία χώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις εντός της ίδιας της χώρας αυξάνονται και μαζί τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι επιθέσεις που γεννούν προβληματισμό και φόβο στην ευρύτερη περιοχή. Μην ξεχνάμε πώς οι τρομοκράτες που χτύπησαν στην Ευρώπη εκπαιδεύτηκαν και πέρασαν μέσα από την Τουρκία.

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ": Έκθεση-βόμβα της ΤτΕ για δανεικά, αγύριστα κι ακάλυπτα της Εθνικής σε Πήγασο, Star, ΔΟΛ, Θέμα και Καθημερινή

Τα στοιχεία αποκάλυψαν στην Εξεταστική Επιτροπή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάσει πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος. Μεγάλη διαφημιστική δαπάνη σε site ανύπαρκτης επισκεψιμότητας. Αναχρηματοδότηση παλαιών οφειλών με νέα δάνεια  

Εντυπωσιακά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες δάνεισαν 900 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ με ακάλυπτο κίνδυνο που κυμαινόταν από 50% έως 90% και διέθεταν διαφημιστική δαπάνη σε site ανύπαρκτης επισκεψιμότητας αποκάλυψαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι εξέτασαν απόρρητα στοιχεία Τράπεζας της Ελλάδος. Την ίδια ώρα πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης επιβεβαίωσε ότι τα δάνεια σε ΜΜΕ ανέρχονται σε 430 εκ. ευρώ και υπεραμύνθηκε των πιστοδοτήσεων της τράπεζας λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να «τραβήξει το σωληνάκι» στις επιχειρήσεις.
AdTech Ad
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας απεκάλυψε ότι από το σχετικό πόρισμα της ΤτΕ προκύπτει πως τα πιστωτικά ιδρύματα δάνειζαν αφειδώς ακόμη και μέσα στην κρίση στα ΜΜΕ χωρίς τις αναγκαίες εξασφαλίσεις και δανειοδοτήσεις. «Οι ακάλυπτοι κίνδυνοι είναι από 50% έως 90%» είπε αναφερόμενος στα δάνεια προς τα ΜΜΕ και ανέφερε αναλυτικά ότι οι ακάλυπτοι κίνδυνοι ανέρχονται:
- σε 88% για τον Πήγασο, 
- σε 82% για το STAR και 
- σε 70%, για τον ΔΟΛ και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 
Ο κ. Λάππας κατήγγειλε μάλιστα ότι οι τράπεζες χορηγούσαν νέα δάνεια στη ΜΜΕ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων τόκων παραβιάζοντας τη σχετική απαγόρευση του νόμου. Επίσης απεκάλυψε ότι οι τράπεζες συνέχισαν να χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ μέσα στην κρίση παρά το γεγονός ότι οι ίδιες είχαν υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Από την πλευρά της η βουλευτής Αννέτα Καββαδία απεκάλυψε ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια δίχως εταιρικές εγγυήσεις. Υπογράμμισε ότι:
- το 2015 η Εθνική Τράπεζα διέθεσε το ένα τρίτο της διαφημιστικής δαπάνης της σε πολύ μικρά sites τα οποία «έχουν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα και λειτουργούν με πολύ μικρές ομάδες δημοσιογράφων». 
- η Εθνική Εταιρεία χορηγεί εδώ και έξι χρονια διαρκείς παρατάσεις εξόφλησης σε δάνειο του ομίλου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. που έχει λήξει από τις 31-10-2010. Επίσης σημείωσε ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου έπεσε από 91 εκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 66 εκατομμύρια ευρώ το 2014 αλλά ο συνολικός δανεισμός εκτοξεύθηκε από 35 εκατομμύρια ευρώ το 2009 στα 106 εκατομμύρια ευρώ  το 2015.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Θεοφύλακτος απεκάλυψε ότι την άνοιξη του 2016 δόθηκε στην εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 80 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε με περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν παλαιότερες οφειλές.
Στοιχεία για τον δανεισμό της εταιρείας Τηλέτυπος (MEGA) απεκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 δόθηκε στην εταιρεία ποσό  96.756.000 ευρώ εκ των οποίων τα 81.249.000 ευρώ αφορούσαν αναχρηματοδότηση προηγούμενων οφειλών και παράλληλα δόθηκε και «ζεστό χρήμα 15.500.000 ευρώ». Σημείωσε, μάλιστα ότι η Εθνικη έδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο, κοντά στο 45%, 6.449.000 ευρώ.
Στις ερωτήσεις των βουλευτών απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ο οποίος ανέφερε ότι τα δάνεια της Εθνικής σε ΜΜΕ ανέρχονται επί του παρόντος σε 430 εκατομμύρια. «Η αξία των εξασφαλίσεων είναι το 35% αυτού, των θετικών εξασφαλίσεων 150 εκατομμύρια και οι προβλέψεις, που επί του παρόντος έχουμε εγγράψει, είναι 227 εκατομμύρια» είπε. Σημείωσε ότι η Εθνική συνέχισε να χρηματοδοτεί τις εταιρείες κινούμενη στο πλαίσιο της πιστοδοτικής πολιτικής της και λαμβάνοντας εξασφαλίσεις στο πλαίσιο του εφικτού. «Η τράπεζα έχει την επιλογή όταν υπάρχει οικονομική αδυναμία σε έναν δανειολήπτη ή να του τραβήξει το σωληνάκι ή να διαρθρώσει το δάνειο με σκοπό να παρατείνει τη διάρκεια του δανείου, βοηθώντας την εταιρεία να είναι βιώσιμη. Αυτό είναι το σκεπτικό των αναδιαρθρώσεων και αναχρηματοδοτήσεων που κάνουμε» είπε. Σημείωσε επίσης τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια η διαφημιστική δαπάνη της Εθνικής Τράπεζας στα ΜΜΕ κυμαίνεται μεταξύ 7 και 12 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος.

(ΠΗΓΗ: http://news247.gr/)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ: Πειθαρχική δίωξη στην Τσατάνη από το προεδρείο του Αρείου Πάγου

Την πρόταση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ασπασίας Καρέλλου για άσκηση δίωξης σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», υιοθέτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και αποφάσισε την παραπομπή της στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Η κυρία Καρέλλου, στην οποία η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε αναθέσει τη διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας για τους χειρισμούς της κυρίας Τσατάνη στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, περίπου προ ενός μήνα παρέδωσε το πόρισμα-πρότασή της στην κυρία Θάνου. Σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η συμπεριφορά της Τσατάνη δεν συνάδει με τη δικαστική ιδιότητά της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υιοθετώντας την πρόταση της κυρίας Καρέλλου, προχώρησε στην άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της κυρίας Τσατάνη για δύο λόγους: Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Τσατάνη καταλογίζεται ότι αφαίρεσε, έπειτα από παραγγελίες της, τις δικογραφίες που επί ενάμιση χρόνο διερευνούσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι είχαν και την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον, η εισαγγελέας Εφετών φέρεται ότι συμπεριέλαβε στη διάταξή της για αρχειοθέτηση της υπόθεσης το αδίκημα της δωροδοκίας του διοικητική της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου από στέλεχος της τράπεζας Marfin και συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου, παρότι σε συνάντηση που είχε γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή κυπριακών και ελληνικών δικαστικών Αρχών, στην οποία συμμετείχε η κυρία Τσατάνη, είχε συμφωνηθεί ότι ως προς αυτό το σκέλος θα περίμεναν τους Κύπριους συναδέλφους τους. Πλέον τον λόγο έχει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης: 

Η εισαγγελέας, οι δικηγόροι και ο... συνήγορος Ευ. Βενιζέλος!


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

BREXIT: Στροφή προς τη σοβαρότητα από τον Κάμερον λίγο πριν την παραίτησή του - "Απόλυτα σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ"

Παρά τις προσπάθειες απελπισίας των νεναίκων που γελοιοποιούνται αυταπατώμενοι με μαϊμού υπογραφές ότι μπορούν να φέρουν πραξικοπηματικά την επανάληψη του δημοψηφίσματος -λες και τα δημοψηφίσματα μπορούν να επαναλαμβάνονται επειδή δεν αρέσουν σε μία υποδουλωμένη στον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό θλιβερή μειοψηφία-, αυταπάτη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα με την υπερπροβολή της από τα εγχώρια πολιτικοοικονομικά και νταβατζομιντιακά κοπρόσκυλα, η βρετανική κυβέρνηση -έστω και αργά- επιδεικνύει σοβαρότητα διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους απέναντι στους εκβιαστές της γερμανοκρατούμενης ΕΕ ότι Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, αλλά και ότι προετοιμάζεται για την άμεση αποχώρηση.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί από το κοινοβούλιο να τεθούν εμπόδια στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης και τη νίκη των υποστηρικτών του Brexit.
Ο Κάμερον τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ότι η απόφαση για το πότε θα ενεργοποιηθεί το "άρθρο 50" που θα οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ θα ληφθεί "από τη Βρετανία και μόνο".
"Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα... Είμαι σαφής, και το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα το πρωί, ότι η απόφαση πρέπει να γίνει σεβαστή", είπε μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων που συνεδριάζει και πάλι από σήμερα, μετά τη διακοπή για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν πρέπει να στρέψει την πλάτη του στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο", συνέχισε. "Πρέπει να καθορίσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε να έχουμε στο εξής με την ΕΕ", είπε ο Κάμερον, διευκρινίζοντας ότι επαφίεται στον διάδοχό του να το κάνει αυτό. Μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει η επόμενη κυβέρνηση είναι το πώς θα έχει η χώρα την καλύτερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι μετά την έξοδο η Βρετανία θα θέλει να έχει όσο πιο ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς με τους Ευρωπαίους γείτονές της.
Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσουν να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να σταθεροποιήσουν τις χρηματαγορές, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ BREXIT ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το BREXIT μετά την Μεγάλη Βρετανία εξαπλώνεται  σε όλη την Ευρώπη: Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία και Δανία ήδη ζητούν ανάλογο δημοψήφισμα.
Πολιτικοί από όλη την Ευρώπη έχουν απευθύνει έκκληση για δικά τους  δημοψηφίσματα στον απόηχο της ιστορικής απόφασης της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.
Σύμφωνα με την UK Express:  «Μπήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να αλλάξoυμε πολλές συνθήκες. Το γεγονός και μόνο ότι μια χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία μέχρι και διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα για το αν θα αποχωρήσει από την ΕΕ σηματοδοτεί την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η κίνηση «5 αστέρων» της Ιταλίας έχει απευθύνει επίσημα έκκληση για δημοψήφισμα για το αν θα κρατήσει το Ευρώ ως το νόμισμα της. Μετά τις μεγάλες νίκες του σε τοπικές εκλογές ο  Luigi Di Maio, ένας αντιπρόεδρος  της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, είπε «Θέλουμε ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα πάνω στο Ευρώ. Το Ευρώ, όπως είναι σήμερα δεν λειτουργεί πλέον. Εμείς χρειαζόμαστε εναλλακτικά νομίσματα ή ένα ‘Ευρώ Νο2’».


Το κίνημα 5 αστερων έχει ζητήσει δύο διαφορετικά νομίσματα στην Ευρώπη, ένα για τις πλούσιες χώρες του Βορρά και ένα άλλο για τα έθνη του Νότου. Ενώ τέτοια δημοψηφίσματα για την ΕΕ ή το ευρώ θα διεξάγονταν απλώς για να δοκιμάσουν την κοινή γνώμη, διότι η ιταλική νομοθεσία δεν επιτρέπει δημοψηφίσματα για την αλλαγή των διεθνών συνθηκών, μια νίκη θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά τον απόηχο του Brexit.


Το Brexit είναι ένα τεράστιο πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi και χαιρετίστηκε από τους υποστηρικτές του κινήματος 5 αστέρων ως πιθανό έναυσμα για την ιταλική ανεξαρτησία.
Στη Γαλλία, η αρχηγός του κόμματος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, υποσχέθηκε  στους Γάλλους ψηφοφόρους το δικό τους δημοψήφισμα, καθώς  δήλωσε την υποστήριξή της για το Brexit.
Η ίδια είπε: «Εγώ θα ψήφιζα για το Brexit. Η Γαλλία έχει χίλιους περισσότερους λόγους να φύγει, από το Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί έχουμε το ευρώ και την συμφωνία Σένγκεν. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ΕΕ αποσυντίθεται, υπάρχουν ρωγμές παντού.»
Οι ειδικοί σε όλη την ήπειρο είχαν προειδοποιήσει σήμερα ότι ένα Brexit θα οδηγούσε σε ολόκληρη την διάλυση της Ευρώπης.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Δανικού Λαϊκού  Κόμματος, λέει πως η  Δανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της Βρετανίας και να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για την ένταξη της. Ο Kristian Thulesen Dahls είπε πως αν το κοινοβούλιο της Δανίας δεν μπορεί να συμφωνήσει σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ, ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να δώσει τη Δανία μια νέα ευκαιρία.
Ο Dahls είπε: «Αν η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για κάποιο λόγο δεν θα συμμετέχει σε αυτό, γιατί να μην ζητήσουμε από τους Δανούς ένα δημοψήφισμα για να αποφασίσουν γι αυτήν την υπόθεση;»
Παράλληλα η Irene Wennemo γενική γραμματέας στον υπουργείο Απασχόλησης της Σουηδίας, δήλωσε ότι το αντιευρωπαϊκό συναίσθημα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέσω Σκανδιναβίας και να αυξήσει την πιθανότητα ενός brexit και στην Σουηδία.

Το Ευρωσκεπτικιστικό αίσθημα είναι επίσης έντονο και στην Ολλανδία, με τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να απορρίπτουν μια συνθήκη ΕΕ-Ουκρανίας για στενότερους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς. Ο πολιτικός ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση Geert Wilders κήρυξε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ως την «αρχή του τέλους» για την ολλανδική κυβέρνηση και την ΕΕ.
Η έξοδος της  Ελλάδας, αλλιώς ως Grexit, είχε επινοηθεί  αρκετό καιρό πριν ακόμα από το  Brexit. Ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια πιθανή υποψήφια, λόγω των πολλών στενών οικονομικών δεσμών με την ΕΕ, μια αναχώρηση φαντάζει πολύ πιο δύσκολη. Η Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά, οφείλει σήμερα 32 δισεκατομμύρια ευρώ για το ΔΝΤ και 20 δις ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμη και ο υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής Ντόνανλτ Τράμπ παραδέχεται τα οφέλη που θα έχει το Brexit για το μέλλον της Βρετανίας, δηλαδή οι άνθρωποι πάνω από όλα θα έχουν το μέλλον στα χέρια τους.

BREXIT: Τζορτζ Όσμπορν - "Τώρα που μίλησε ο λαός πρέπει να δεχτούμε και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα, θα κάνουμε το παν για να λειτουργήσει"

Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί μόλις καταλήξουν μόλις καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και όταν η Βρετανία θα έχει μια ξεκάθαρη εικόνα, τόνισε ο  Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Οσμπορν. Ο Οσμπορν ανέφερε επίσης ότι η αγγλική οικονομία βασίζεται σε γερά θεμέλια, αν και η απόφαση αρκετών να μην κάνουν προσλήψεις θα πλήξει τις επενδύσεις.  
«Τα τελευταία έξι χρόνια δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά για την ανάκαμψη της οικονομίας μας», είπε ο βρετανός υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Επισήμανε ακόμη ότι χάρτη σε σκληρές προσπάθειες, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από το 11% στο 3% φέτος.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και τις προκλήσεις. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Τώρα που μίλησε ο λαός πρέπει να δεχτούμε και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, το δέχομαι απολύτως και θα κάνουμε το παν για να λειτουργήσει». Όπως είπε, η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αναφλερθηκε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Ο Οσμπορν ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Εποπτέυουσα Αρχή της Αγοράς έχουν καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Εχουμε εργαστεί τις τελευταίες βδομάδες για να αντεπεξέλθουμε, στο όποιο αποτέλεσμα και υπενθύμισε ότι ήδη ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας έχει εξαγγείλει την παροχή ρευστότητας ύψους 250 δισ. στερλινών.
Σε αντίθεση με 8 χρόνια πριν, το χρηματοικονομικό μας σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενώς Brexit, είπε, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, είπε: "Ο πρωθυπουργός μας έδωσε χρόνο να μελετήσουμε ποιες θα είναι οι νέες σχέσεις μας με τους γείτονές μας από εδώ και στο εξής. Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον είπε ότι είναι ένα θέμα που θα αποφασίσει αργότερα".
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για υπηρεσίες, εργαζομένους, μετακίνηση. Τα μεγάλα ζητήματα για τη Βρετανία από εδώ και στο εξής θα είναι η διατήρηση της σταθερότητας και η ασφάλεια, κατέληξε, προσθέτοντας με νόημα: Δεν θέλω να γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ.

(ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/)

Βασίλης Λεβέντης - Περί Απλής Αναλογικής/ΚΚΕ/ΝΔ (6/2016)




Επιτείνεται το πολιτικό χάος στην Ισπανία: Σάρωσε η αποχή που άγγιξε το 50%

Με πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, στο 51,17% στις 19.00 ώρα Ελλάδας, περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια ώρα στις εκλογές του Δεκεμβρίου, διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία. Γενικά αναμενόταν ένα χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής, έπειτα από έξι μήνες άκαρπων συνομιλιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μετά τις τελευταίες εκλογές κι ενώ έχουν αρχίσει οι καλοκαιρινές διακοπές.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία χθες, λαμβάνοντας, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, συνολικά 137 έδρες, αυξάνοντας έτσι τη δύναμή του σε σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου, κερδίζοντας 14 έδρες (το Δεκέμβριο είχε βγάλει 123 έδρες, τώρα 137). Στη δεύτερη θέση το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη. Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.
Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι, μπορεί να έκοψε πρώτο το νήμα, ωστόσο, δεν κέρδισε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών (του υπολείπονται 39 έδρες) και έτσι από σήμερα θα αρχίσουν και πάλι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. 
Το νεόκοπο φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι έτοιμο να αρχίσει αμέσως συνομιλίες με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο ηγέτης των Ciudadanos Αλμπερτ Ριβέρα. Το PP κέρδισε τις εκλογές με 137 έδρες, ενώ οι Ciudadanos έλαβαν 32 έδρες. Μια συνεργασία των δύο κομμάτων δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών, καθώς λείπουν ακόμη επτά έδρες. Ωστόσο, τα δύο κόμματα θα μπορούσαν έπειτα από διεργασίες να εξασφαλίσουν άλλες έξι έδρες από περιφερειακά κόμματα από τη Χώρα των Βάσκων και τα Κανάρια Νησιά.
Αν και η Ισπανία έχασε το μομέντουμ της περήφανης ψήφου που προηγήθηκε πριν από δύο εβδομάδες με τις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας και βέβαια την προηγούμενη βδομάδα με το ιστορικό δημοψήφισμα στη Μ.Βρετανία, οπότε και θα μπορούσε να εδραιωθεί μία αυξημένη δυναμική των Podemos και άρα να τεθούν οι βάσεις για μια ισχυρή αντιγερμανική - αντιναζιστική - αντινεοφιλελεύθερη πανευρωπαϊκή συμμαχία, εντούτοις κρατάμε το θετικό ότι παγιώθηκε η πανωλεθρία του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού, ούτως ώστε ο Ραχόι να απέχει και πάλι από τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, κι ας σύρθηκε η χώρα σε δεύτερες απανωτές εκλογές (που συνήθως κάτι τέτοιο οδηγεί στη συσπείρωση των ψηφοφόρων γύρω από το πρώτο κόμμα). Εξάλλου, η τεράστια αποχή αποδεικνύει ότι ο λαός της χώρας θεωρεί αποτυχημένες τις παρούσες πολιτικές δυνάμεις, επομένως αφήνει περιθώριο στη γέννηση καινούριων κινημάτων και κομμάτων.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κι άλλη παραφυάδα στη σκανδαλάρα με το λουκέτο στην ΕΡΤ από τη συμμορία Σαμαρά: Ο Μάναλης έδωσε 500 χιλιάδες στην ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΕ για τη ΔΤ και ο Βρυώνης 15 χιλιάδες για το ΕTV!

Μπορεί αύριο Δευτέρα 27 του μηνός να έχει κληθεί από τον Πταισματοδίκη Αμαρουσίου να καταθέσει ως μάρτυρας ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης… Αλλά αυτό το σκάνδαλο του «μαύρου», μαζί με τα παρελκόμενα έχουν «αμνηστευτεί»… Αφού η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φρόντισε με νομικά τερτίπια να καλύψει κάθε πιθανή και απίθανη εκτροπή! Θυμίζουμε ότι σε ένα νομοσχέδιο για το φόρο ακίνητης περιουσίας πέρασαν ένα άρθρο στο οποίο προβλεπόταν ότι ο ειδικός διαχειριστής δεν έχει αστική, ποινική ή άλλη ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν στην ειδική διαχείριση.
Ωστόσο η κλήτευση του στελέχους δείχνει ότι κάποιοι ακόμη επιμένουν να μην είναι λωτοφάγοι… Όπως και οι πολίτες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι θύματα – παράπλευρα, της ιδιωτικής εταιρίας με την επωνυμία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» με διακριτικό τίτλο «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε.»… Στην ουσία πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του γνωστού σε όλους «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ».
Η εν λόγω εταιρία όμως, «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» των Ευαγγελοπουλέων είναι η εταιρία «σφραγίδα» των ιδιοκτητών του «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ» που πέταξε στο δρόμο απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση μερικές δεκάδες εργαζόμενους… Την ίδια ώρα που εισέπραττε από το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή του Γκίκα Μάναλη 468.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενοικιάζοντας τον εξοπλισμό προκειμένου για ένα τρίμηνο να εκπέμψει η Δημόσια Τηλεόραση!
Και για να γίνει ακόμη πιο σαφές το ελληνικό δημόσιο εμπιστεύθηκε μια εταιρία την «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» που ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 που την «ανακάλυψε» ως κελεπούρι ο ειδικός διαχειριστής δεν είχε καμία δραστηριότητα! Δηλαδή από τη σύστασή της και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια η εν λόγω εταιρία «σφραγίδα» ούτε φορολογική δήλωση δεν κατέθετε!
Ως προς την ουσία δε, να σημειωθεί ότι τα 468.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ που σπατάλησε το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή του Γκίκα Μάναλη για να ενοικιάσει από την εταιρία «φάντασμα» τον εξοπλισμό της… Υπολογίζεται ότι αν το ελληνικό δημόσιο τα αγόραζε όλα αυτά που ενοικίασε θα του κόστιζαν όχι απλώς λιγότερο, αλλά λιγότερο και από 80.000 ευρώ σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς!
Επιπλέον το εξωφρενικό ή πιο σωστά το εξοργιστικό είναι ότι ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης όπως διαβάζουμε στη Διαύγεια διαπιστώνει ότι η εταιρία «σφραγίδα» των Ευαγγελοπουλέων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» ήταν η μοναδική στην αγορά που διέθετε εκείνη τη στιγμή τον απαιτούμενο εξοπλισμό με το απαραίτητο προσωπικό! Δηλαδή η εταιρία που δεν είχε κάνει ούτε μια δουλειά μέχρι τότε ήταν η κατάλληλη για να στήσει τη ΔΤ!
Πώς γίνεται τώρα μια εταιρία «φάντασμα» που ιδρύθηκε το 2009 και μέχρι το 2013 που πήρε την πρώτη της δουλειά από το ελληνικό δημόσιο, δεν είχε καμία μα καμία δραστηριότητα… Και ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης διακρίνει σε αυτήν – χωρίς να προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ότι διαθέτει όλα όσα χρειάζεται η ΔΤ είναι απορίας άξιο, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο!
Έκτοτε βέβαια άνοιξαν οι δουλειές για την εταιρία «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Ε.Ε» των Ευαγγελοπουλέων… Αφού από τις εγκαταστάσεις της και με τον εξοπλισμό της φθάνει στους δέκτες μας το σήμα του «Ε TV»! Μάλιστα ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του, Φίλιππος Βρυώνης τρίβει τα χέρια του για τη συμφωνία που έχει κάνει με τους Ευαγγελοπουλέους, αφού με 15 χιλιαρικάκια το μήνα που τους δίνει καθαρίζει και έχει κανάλι εθνικής εμβέλειας με φουλ πρόγραμμα! Πρέπει να τους έπιασε κορόιδα, δεν εξηγείται αλλιώς! Τσάμπα πράμα! Τώρα επίσης πώς γίνεται πάλι ο Βρυώνης να καθαρίζει με ενοίκιο 15.000 το μήνα και ο Γκίκας Μάναλης να χρειάστηκε να τους δώσει για τρεις μήνες 468.000 πλέον ΦΠΑ… Μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο στον επόμενο ανασχηματισμό να δώσει στον ιδιοκτήτη του «ETV» το υπουργείο των Οικονομικών… Είναι ο μόνος τρόπος για να σωθεί η χώρα!

(ΠΗΓΗ: http://www.enimerosi24.gr/)

BREXIT: Μαζικές παραιτήσεις στο Εργατικό Κόμμα - Θέλουν να ρίξουν τον Κόρμπιν ενόψει εκλογών

Η ψήφος των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει φέρει τα πάνω-κάτω και στα δύο μεγάλα κόμματα. Μετά την ανακοίνωση του Κάμερον πως θα παραιτηθεί μέχρι τον Οκτώβρη, όλοι περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών. Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, το Εργατικό Κόμμα έχει γίνει “μύλος” με την εσωκομματική “Μπλερική αντιπολίτευση” να δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τον ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, χρεώνοντάς του την ήττα στο δημοψήφισμα.

Οχτώ στελέχη του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσαν ότι απέσυραν την υποστήριξή τους στην ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, βυθίζοντας το κόμμα σε κρίση.
Ο Κόρμπιν έπαυσε τον Χίλαρι Μπεν από τη θέση του επικεφαλής των Εργατικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού ο Μπεν είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία. Οι Γκλόρια ντε Πιέρο, Χέιντι Αλεξάντερ, Λούσι Πάουελ και Ίαν Μάρεϊ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποστήριξή τους και παραιτούνται από την "σκιώδη κυβέρνηση" του Κόρμπιν. Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε πως παραιτήθηκαν επίσης οι Λίλιαν Γκρίνγουντ και Κέρι Μακάρθι.
Μερικοί από τους παραιτηθέντες ανέφεραν σε δηλώσεις ότι αμφισβητούν την ικανότητα του Κόρμπιν να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Από την πλευρά τους, τα στελέχη των Εργατικών που υποστηρίζουν τον επικεφαλής του κόμματος μιλούν για “ενορχηστρωμένη προδοσία” αλλά και για το ενδεχόμενο διάσπασης, είτε με πρωτοβουλία των “Μπλερικών” είτε αν οι τελευταίοι προσπαθήσουν να ρίξουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν.
Ένας εκ των βουλευτών του Εργατικού Κόμματος και υποστηρικτής του Κόρμπιν, γράφει χαρακτηριστικά: Ενορχηστρωμένη προδοσία. Παραιτήσεις από το μελλοντικό Μπλερικό Κόμμα. Κρίση ενόψει. “Αν όλοι οι Μπλερικοί παραιτηθούν από τη σκιώδη κυβέρνηση ποιος θα μείνει να κάνει τις διαρροές στον Τύπο”.

Δημοψηφίσματα για όλα: Πώς η Κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει «εξουσία» στο λαό - Συντριπτικά υπέρ της απλής αναλογικής οι πολίτες, σύμφωνα με τη Public Issue

Τίποτα δεν σταματάει τη φόρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για τα δημοψηφίσματα (τα οποία τείνουν να υιοθετηθούν ώς σύστημα από πολλές πλέον χώρες). Στη προσπάθεια να αποδώσει μέρος των ευθυνών της πολιτικής της και στους πολίτες εξετάζει να καθιερώσει τοπικά δημοψηφίσματα για την υλοποίηση των σχεδίων της, βάζοντας μας ενεργά να συναποφασίζουμε. Προτίθεται δηλαδή, να εξαντλήσει κάθε δικαίωμα συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών στη λήψη αποφάσεων μέσω δημοψηφισμάτων. Κάτι που σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση ζητά και ο λαός.
"Για να διευρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των πολιτικών εξετάζουμε την εισαγωγή αμεσοδημοκρατικών θεσμών, όπως τοπικά δημοψηφίσματα, ο συμμετοχικός προϋπολογισμός των ΟΤΑ, νομοθετικές πρωτοβουλίες πολιτών σε τοπικό επίπεδο κ.α.", σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα. Όπως τονίζει ο υπουργός, στόχος είναι το "συναποφασίζειν" και το "συνανήκειν", καθώς και "να προάγουμε την αίσθηση της κοινότητας και της ατομικής ευθύνης απέναντι στην κοινωνία". Για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ο αρμόδιος υπουργός επαναλαμβάνει την πρότασή του για κατανομή του 90% των εδρών με το σύστημα της απλής αναλογικής και το υπόλοιπο 10% (30 έδρες) να δίνεται ως μπόνους στο κόμμα ή τον συνδυασμό κομμάτων που συγκεντρώσει τουλάχιστον το 40% στις εκλογές. Προτείνει, επίσης, "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, δικαίωμα ψήφου από τα 17 έτη, συμμετοχή υπό όρους των ομογενών στις εκλογές κ.α.
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εχθές από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε πως ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής, δίνοντας μάλιστα το σύνθημα «Πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ.
Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη βουλή η σχετική πρόταση νόμου, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται δικαίωμα ψήφου για όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
 
Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσίευσε καθημερινή εφημερίδα και καταγράφει θετικές γνώμες της τάξης του 58% για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και μόλις 32% κατά. Επίσης, το 71% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και μόλις το 25% των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Ενδιαφέρον έχει επίσης και ίσως φανερώνει τις κυβερνητικές προθέσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση το εύρημα της δημοσκόπησης ότι 73% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από το λαό, την ώρα που αρνητικά απαντά το 23%.
Άλλο σημαντικό εύρημα του γκάλοπ είναι ότι το 62% ζητά να καθιερωθούν δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών και μόλις το 34% διαφωνεί!
Στο ίδιο πλαίσιο καταγραφής της λαϊκής διάθεσης για την συζητούμενες αλλαγές για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι και το στοιχείο ότι το 59%  τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων έναντι 39% που λέει «όχι» (εύρημα που ενδεχομένως ανατρέψει την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για  αποκλειστικά δημόσια ανώτατη Παιδεία). Επίσης 63% ζητά κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων με το 36% να επιμένει στο σημερινό καθεστώς. 
 
(ΠΗΓΗ: http://www.pronews.gr/)

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Λίστα Μπόργιανς: Χίλιες δικογραφίες από την ως τώρα επεξεργασία της

Χίλιες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς, που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, και οι υποθέσεις αυτές έχουν πάρει το δρόμο τους. Αυτό τόνισε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.
Είναι μόνο τα πρώτα αποτελέσματα από την αξιοποίηση των πληροφοριών της λίστας Μπόργιανς και σύντομα αναμένονται και τα πρώτα οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, καθώς, όπως σημείωσε, η εικόνα που έχει είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις δείχνουν τη διάθεση να συμβιβαστούν και να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.
Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της διαφθοράς είναι χειροπιαστά και ο κ. Βασιλειάδης ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά η ελληνική Πολιτεία, στα μέσα του Ιουλίου, θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία με βάση τη δουλειά που έχει γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας.
Η υλοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας προχωράει αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, και στο πλαίσιο αυτής ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ελλάδας θα επισκεφθεί τη Ρηνανία για να επιμορφωθεί στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.
«Στις 10 Ιουλίου, σε υλοποίηση της συμφωνίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, ανεβαίνει το πρώτο κλιμάκιο του ελληνικού ελεγκτικού μηχανισμού στη Ρηνανία με σκοπό την επιμόρφωση και τη μεταφορά της γνώσης από το κρατίδιο στην Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλειάδης και σημείωσε: «Η συμφωνία, πέρα από τη λίστα, προχωράει χωρίς πολλές φωνές, χωρίς πολλές ανακοινώσεις, και θα ακολουθήσει ταξίδι Γερμανών εκπαιδευτών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα».
Σε ερώτηση πόσο αισιόδοξος είναι, ο κ. Βασιλειάδης απάντησε: «Πολεμάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία είναι μια συμφωνία η οποία γενικά προχωράει καλά κι έχει αποδώσει καρπούς. Θα αποδώσει και φορολογικούς, οικονομικούς καρπούς στη χώρα, με νομοσχέδιο που έρχεται τις επόμενες μέρες, και πιστεύουμε ότι θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ήδη περί τις χίλιες δικογραφίες για τη λίστα Μπόργιανς. Έχουν διαβιβαστεί, και η εικόνα που έχουμε, χωρίς να θέλουμε να είμαστε υπεραισιόδοξοι, δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό -συγκριτικά μεγάλο σε σχέση με τις υπόλοιπες λίστες- των ανθρώπων που είναι στη λίστα Μπόργιανς έχουν τη διάθεση συμβιβασμού και να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί».
Η "συνταγή" για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι η πολιτική βούληση και η σημερινή κυβέρνηση τη διαθέτει, επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης. Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μέρος του συμβολαίου της κυβέρνησης με την κοινωνία, γι’ αυτό και με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει καταφέρει σημαντικά αποτελέσματα. «Στα μέσα Ιουλίου, για πρώτη φορά η ελληνική Πολιτεία θα είναι σε θέση να δώσει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τομέα της διαφθοράς από το σύνολο του ελεγκτικού και εισαγγελικού μηχανισμού. Είναι μια προσπάθεια επίπονη που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα, και τα στοιχεία δείχνουν τη μεγάλη δουλειά που έχει γίνει κυρίως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», είπε ο κ. Βασιλειάδης.
Τον Ιανουάριο επισκέφθηκε την Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας Νόμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς (ο οποίος παρέδωσε και την ομώνυμη λίστα με Έλληνες καταθέτες) και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνέχεια υπογράφτηκε Κοινή Δήλωση Προθέσεων ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και της Ελλάδας για συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Την υπέγραψαν ο Νόμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς και από την ελληνική πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Πάρτυ στα κοινωνικά δίκτυα για το BREXIT - Τα νεοφιλελεύθερα απόβλητα δίνουν ρέστα γελοιότητας


















Λύσσα κατά Μεϊμαράκη από τραμπούκους του Μητσοτάκη!

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT!
Αυτό που υπαγορεύει ο ιδεολογικός πυρήνας της παράταξης, που ξεφτιλίστηκε από Σαμαρά – Μητσοτάκη. Απλά άθλιοι, ξεχνούν ότι πηραν το κόμμα με μαιμου διαδικασία και μόλις μερικές ψήφους διαφορά…




ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ:
Ο τιτάνας εκπρόσωπος της Ακροδεξιάς Κουμουτσάκος αποκαλεί 17εκ Βρετανους «εθνικιστές» επειδή ψήφισαν #Brexit. Για τα τσεκούρια και τους Μουσσάδες κάνει γαργάρες πρωί-βράδυ.



Η τρανταχτή απόδειξη ότι η κυβερνηση Σαμαροβενιζέλων ηταν ανεγκέφαλοι εκτός από πορτοφολάδες…



ΠΙΤΣΕΣ ΜΠΛΕ το νέο όνομα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διά χειρός Χειμωνά

Τι είναι άραγε η Μεγάλη Βρετανία μπροστά στον Μεγάλο Χειμωνά; Τον υπεύθυνο πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ που εκφράζει απόλυτα τον ΠΑΣΟΚικό πολιτισμό των τελευταίων 18 ετών.

Φυσικά με την απόλυτη συμφωνία της κυρίας Γεννηματά, η οποία επικροτεί τις βαρύγδουπες παρεμβάσεις Χειμωνά. Τις ύβρεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις σεξιστικές επιθέσεις σε γυναίκες, το ξέρασμα ρατσισμού και συλλογικής ευθύνης. Πίτσες Μπλέ λοιπόν κυρία Φώφη, διότι αυτό ακριβώς χαρακτηρίζει την πολιτική σας χρησιμότητα.

Που να τολμήσετε άλλωστε να καταδικάσετε τον Χειμωνά. Κάντε κανένα αστείο πως τον διώχνετε, και τότε θα σας περιλάβει με την γνωστή, πράσινη αβρότητα που εσείς, ως πολιτικός κληρονόμος του Κουτσόγιωργα την γνωρίζετε καλά. Θυμάστε το «δεν δικαιούστε να ομιλείτε»; Αβρότητα που επιδείξατε πχ στον Καρανίκα, που ουδέποτε εξύβρισε τους θεσμούς ή τον Πολάκη που κοπάναγε τα αγαπημένα σας λαμόγια.

Που να τολμήσει η έρμη να αρθρώσει λέξη, ακόμα και όταν ο Χειμωνάς υβρίζει τον ΠτΔ ή Ελληνίδες πολίτες δημοσίως με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς. Μία κουβέντα να πει η Φώφη και θα την περιλάβει ο Χειμωνάς με το γνωστό δείγμα πολιτισμού του κινήματος… Τι για τον διορισμό της στην Εθνική θα της πει, τι το ότι είναι συνταξιούχος από τα νιάτα της, τι για το Ερρίκος Ντυνάν και δεν συμμαζεύεται. Έτσι ήταν πάντα στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ: Το ταγκό των εκβιαζόμενων καθιζημάτων της κοινωνίας…

 

(ΠΗΓΗ: https://olympia.gr/)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η Βρετανία έγινε πάλι "Μεγάλη" - Ευνοϊκές οι επιπτώσεις του BREXIT για την Ελλάδα

Η Βρετανία από σήμερα ξαναγίνεται "Μεγάλη". Ως γνωστόν για να την δεχθούν στην ΕΕ το 1973 είχε αναγκαστεί να αλλάξει το όνομά της μετά από γαλλική απαίτηση για να μην προκληθούν... αλυτρωτικές τάσεις λόγω της προέλευσης του από την γαλλική Βρετάνη και από "Μεγάλη Βρετανία" έγινε "Ηνωμένο Βασίλειο", αλλά οι Βρετανοί από χθες ξαναέδωσαν στην χώρα της ανεξαρτησία της και την περηφάνεια της.
Έπειτα από τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, οι Βρυξέλλες αναζητούν τρόπο για "αναίμακτο" διαζύγιο  και για αυτό το λόγο, τη Κυριακή θα συναντηθούν οι σύμβουλοι των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, για πρώτη φορά χωρίς την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο στόχος της συνάντησης των συμβούλων στις Βρυξέλλες, στις 3:30 ώρα Ελλάδος, θα είναι να προετοιμαστεί το πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις του Brexit. Στο περιθώριο της προετοιμασίας αυτής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ θα μεταβεί στο Παρίσι και το Βερολίνο τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να γίνουν επαφές με τις ηγεσίες λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Τρίτης.
Ευρωπαϊκές πηγές δηλώνουν πως οι Βρυξέλλες είναι προετοιμασμένες καθώς «κανένας σώφρον οργανισμός δεν θα λάμβανε τα μέτρα του μπροστά σε μια τέτοια προοπτική». Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει προετοιμαστεί για τυχόν παλινωδίες του Ευρώ. 
Για την Ελλάδα η όλη εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από θετική: Κομμένες οι "μαγκιές" Σόιμπλε, έτοιμη η Ιταλία να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο άνεμος της ελευθερίας από την ολιγαρχία των Βρυξελλών σύντομα θα μεταφερθεί στην Γαλλία και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.
Το ελληνικό πρόβλημα βγαίνει από το προσκήνιο και όλοι στις Βρυξελλες θα είναι πολύ περισσότερο δεκτικοί στις ελληνικές θέσεις, αφού η έξοδος από την ΕΕ αποδείχθηκε ότι δεν είναι ανέφικτη για ένα έθνος που πιστεύει στην δύναμή του. 
Η σημερινή μέρα θα αποδειχθεί ιστορική τόσο για το μέλλον της Βρετανίας, όσο και για την "γερμανική" Ευρώπη, καθώς θα ταρακουνήσει τα  θεμέλια της ηπείρου του οικοδομήματος του Βερολίνου..
Από το 1957, όταν υπογράφτηκε από έξι χώρες η συμφωνία της Ρώμης για μία Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και μέχρι σήμερα, 5κανένα κράτος μέλος από τα 28 που πλέον συμμετέχουν δεν έχει φύγει.
Πλέον η έξοδος κράτους από την ΕΕ είναι γεγονός και αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αστάθεια και αύξηση του λαϊκισμού σε μια Ευρώπη που δίνει μάχη με οικονομικά προβλήματα. Οι Ευρωπαίοι υποτελείς στο Βερολίνο, ηγέτες είχαν μια δύσκολη νύχτα και τους περιμένουν σίγουρα ακόμη πιο δύσκολες μέρες. Θα πρέπει να αποφασίσουν πιο δρόμο θα επιλέξουν και με πιο τρόπο η Ευρώπη θα καταφέρει να βγει ενωμένη μετά το Brexit.
«Ανάθεμα, μια κακή μέρα για την Ευρώπη!», είναι η χαρακτηριστική αντίδραση του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μέσω Twitter στο  αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του «Brexit», ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στενός συνεργάτης της Καγκελαρίου Μέρκελ Έλμαρ Μπροκ, κάνει λόγο για «νίκη των συναισθημάτων επί των γεγονότων». Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ από την πλευρά του γράφει στο Twitter ότι πρόκειται για την «χειρότερη κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ίδρυσή της».
 

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ; To Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου - Καταρρέει το γερμανικό οικοδόμημα - Γαλλία και Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα


Το Brexit ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου. Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία ζητούν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ όπως έχει επισημανθεί η Ιταλία είναι μία επίσης μεγάλη απειλή. Η Γερμανία από την άλλη βρίσκεται σε πανικό, όπως μαρτυρούν και οι πρώτες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων, αφού είναι η βασική υπεύθυνη για τα διαλυτικά φαινόμενα που υπάρχουν τόσο της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, λόγω της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλει.
Με την οριστικοποίηση λοιπόν του Brexit δεν ήρθαν μόνο τα μηνύματα από την Σκωτία και την Βόρεια Ιρλανδία που ζητούν διεξαγωγή δημοψηφίσματος για παραμονή τους στην ΕΕ, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης που θέλουν έξοδο, με τη μία μάλιστα να αποτελεί και δορυφόρο της Γερμανίας, την Ολλανδία. Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας Γκέερτ Βίλντερς, ενός κόμματος που κερδίζει συνεχώς έδαφος, δήλωσε πως ήρθε η ώρα για δημοψήφισμα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ολλανδία.
Το ίδιο ζήτησαν λίγο αργότερα τόσο η Μαρίν Λεπέν, όσο και η Μαριόν Μαρισάλ Λε Πεν, εγγονή του ιδρυτή του Εθνικού Μετώπου και ανιψιά της επικεφαλής του κόμματος, ζητώντας δημοψήφισμα για έξοδο και της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Και όπως είπαμε δεν είναι οι μόνες χώρες. Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αυξηθεί σημαντικά στις χώρες της ΕΕ εξαιτίας των πολιτικών που στρέφονται κατά των πολιτών, όπως αυτές της λιτότητας και της μετανάστευσης. Πολιτικές που επιβάλλονται από το Βερολίνο. Μην ξεχνάμε τα μνημόνια σε βάρος της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.
Έχουν λοιπόν κάθε λόγο οι Γερμανοί να ανησυχούν για το οικοδόμημα της Ευρωζώνης κυρίως που χτίστηκε στα δικά τους μέτρα. Αμέσως μετά το Brexit, με tweet ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγιερ ανέφερε πώς “τα πρωινά νέα από την Μεγάλη Βρετανία είναι στ' αλήθεια λυπηρά. Είναι μια θλιμένη μέρα για την Ευρώπη και για το Ηνωμένο Βασίλειο”.
Επίσης, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι "μια κακή ημέρα για την Ευρώπη". "Ανάθεμα! Μια κακή ημέρα για την Ευρώπη", έγραψε στο twitter ο Γκάμπριελ, ο οποίος είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.
Αυτή τη στιγμή στην Καγκελαρία έχει μεταβεί ήδη η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ πραγματοποιεί «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με Ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείεται ωστόσο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται πάντως να απασχολήσουν και την συνάντηση των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.
Είναι γεγονός πώς από σήμερα τίποτα δεν θα είναι όπως χθές στην Ευρωπαική Ένωση, η οποία δέχεται ισχυρούς κλειδωνισμούς σε κάθε επίπεδο. Το αν και κατά πόσο θα καταφέρει να επιβιώσει αυτό που κάποτε αποτέλεσε μεγάλο όραμα αποτελεί πλέον ερώτημα.


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ακολουθούν της απόφασης του λαού της Βρετανίας να βγεί η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρίν από λίγο, σε διάγγελμα του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωση την παραίτηση του και προανήγγειλε εκλογές για τον Οκτώβριο. 
Ταυτόχορνα, ο Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε έκτακτη Σύνοδο των 27 που... παραμένουν για την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που οι εθνικιστές στη Γαλλία και την Ολλανδία σηκώνουν το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Δεν θα μπορούσαν να χάσουν μια τέτοια ευκαιρία άλλωστε...
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έκανε το διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την παραιτησή του από την πρωθυπουργία της Βρετανίας με τη σύζυγό του Σαμ στο πλευρό του. Οι τηλεοπτικές κάμερες μάλιστα "έπιασαν" την σύζυγο του πρωθυπουργού να δακρύζει.
"Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενημέρωσα τη Βασίλισσα για τις εξελίξεις.
Πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, δεν πρέπει να τις αποφεύγουμε. Γι' αυτό κάναμε το δημοψήφισμα στη Σκωτία, γι' αυτό κάναμε και αυτό το δημοψήφισμα. Έδωσα τη μάχη με πάθος. Ο βρετανικός λαός έκανε μια ξεκάθαρη επιλογή. Η χώρα απαιτεί μια νέα ηγεσία. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ ως πρωθυπουργός να σταθεροποιήσω το πλοίο. Αλλά δεν μπορώ να παραμείνω καπετάνιος. Πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία!
Οι αποφάσεις του λαού θα γίνουν σεβαστές. Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή. Η οικονομία της Βρετανίας θα παραμείνει σεβαστή. Δεν υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής των Βρετανών που μένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή των μη βρετανών πολιτών που μένουν στη Βρετανία. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός αυτής της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια", δήλωσε.


Ανατροπή υπέρ BREXIT δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - Νιούκαστλ και Σάντερλαντ ρίχνουν τη στερλίνα

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΩΡΑ 03:05

Με το κλείσιμο της κάλπης η στερλίνα εκτινάχθηκε σε υψηλά έτους, όμως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων σε Νιούκαστλ και Σάντερλαντ σημειώνει μεγάλη πτώση, οδηγώντας σε απότομη διακύμανση που ξεπέρασε ακόμα και τα επίπεδα της κρίσης του 2008.

Το Νιούκαστλ θεωρείται από τα προπύργια του Bremain, όμως τα πρώτα αποτελέσματα είναι χειρότερα απ' αυτά που αναμένονταν βάσει γκάλοπ. Αντίθετα, το Brexit ενισχύεται περαιτέρω στο Σάντερλαντ, όπως φαίνεται, παρά την έτσι κι αλλιώς αναμενόμενη νίκη του.

Αποτελέσματα Sunderland
ΣΥΝΟΛΟ: 134,400
REMAIN: 39% (51.930)
BREXIT: 61% (82.394)

Αποτελέσματα Newcastle
RΕΜΑΙΝ: 50.7% (65,404)
BREXIT: 49.3% (63,598)

Ο Guardian μετέδωσε πριν από λίγο πως η λίρα σημειώνει πτώση 3,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Νιούκαστλ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση θανάτου του Β. Γιακουμάκη

Ο πρώην υπουργός θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την παραπομπή του σε δίκη είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων, ωστόσο κατά της απόφασης είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη σε δίκη.
AdTech Ad

Ο Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος), αφού εμφανίζεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, το φθινόπωρο του 2015, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με επιστολή του, ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως ‘’κατάχρησης εξουσίας’’ είναι επιεικής».